Волинські кінологи з собаками відвідали табір, де оздоровлюються діти Захисників

Волинські кінологи з собаками відвідали табір, де оздоровлюються діти Захисників

Волинські нацгвардійці відвідали християнський табір Волинської Єпархії Православної Церкви України на Рівненщині. Кінологи продемонстрували роботу спеціально навчених собак, зокрема німецької вівчарки Лорда та англійського кокер-спанієля Леді.

Про це розповіли в пресслужбі Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк. 

Інструктори провели тактичні заняття із застосуванням спеціальних засобів та автомата Калашникова. Хоч зброя була навчальна, до справи підійшли з особливою відповідальністю. Діти мали змогу отримати відповіді на усі питання, що стосувались служби в армії.

«Час такий непростий, і ми маємо вміти користуватися всіма наявними засобами оборони та наступу, відповідно навчати молодь, щоби звільнити нашу землю від супостата», – зазначив інструктор Віталій Омельчук.

Організатор таборування «Діти Волині» та навчання православної молоді Південного округу Луцького районного деканату, протоієрей Роман Нестер розповів, що таборі оздоровлюється близько сотні дітей. Це діти учасників АТО та військових, які зараз беруть участь в бойових діях та діти із православних і протестантських родин.

«Це все наші діти, вони наче янголята, наш обов’язок дбати про них, оберігати та навчати», – мовив він. 

Допомагає отцю Роману в цій благій роботі його старша донька Анастасія. Дівчинка розповідає, що намагається всіляко допомогти татові та налагодити дружбу із кожним відвідувачем табору. Зізнається, що з особливим хвилюванням завжди чекає на зустріч із військовими, адже вони демонструють те, що неможливо побачити у школі.

«Мене завжди вражає навченість собак, - ділиться враженнями одна з учасниць табору Анжеліка. – Зброя, зазвичай, цікавить більше хлопців, а от песики підкорюють абсолютно усі серця. Я ще зовсім мала, лише дванадцять, але хочу сказати, що нам більш потрібно цінувати те що в нас тут так тихо і затишно. Наші хлопці зараз на війні захищають наш спокій, потрібно молитися за їх здоров`я та витримку, малювати малюнки, всіляко підтримувати, коли в них настрій піднімається то і нам на душі спокійно від того, що невдовзі вони здобудуть Перемогу і настане Мир».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, хто з спортсменів Волині поїде на чемпіонат світу з легкої атлетики
Наступна новина Поліція затримала волинянина, який вчиняв розпусні дії і розповсюджував порнознімки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні