Волинські лісники проінспектували результати піврічної роботи. ФОТО

Волинські лісники проінспектували результати піврічної роботи. ФОТО
джерело фото: прес-служба Волинського ОУЛМГ

Волинські лісівники підбили підсумки роботи за перше півріччя.

Нарада відбулася  18 липня, повідомляє прес-служба управління. 

Але розпочалася вона не з традиційних підсумків та аналізу основних господарських і виробничих показників, а з огляду лісових культур, створених у різні роки.

«Це основа нашої роботи. Те, над чим має працювати ретельно і щодня кожен лісівник», – одразу акцентував начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

Читати також: «Лісівникам ніщо не заважає прогресувати: є ресурс і працьовиті люди», – Олександр Кватирко

Маршрут виїзного семінару  пролягав ділянками різних років та насаджень ДП «Ківерцівське ЛГ» та ДП «Цуманське ЛГ». А розпочався з огляду державного підприємства «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр». Таким чином вдалося побачити весь процес перетворення лісу – від насінини до стану стиглості.

Перша зупинка. Площа розсадника – 680 га. На всі землі, зазначає директор ДП «ВЛСНЦ» Тетяна Неводнічик, на всі площі уже виготовлено державні акти.

Тут росте 180 видів декоративних та основних лісоутворюючих порід, а це – 260 найменувань. Сіянці дуба, сосни, ялини, модрини – основних лісоутворюючих порід –  високої якості. Декоративні кущі та квіти ­– на всякий смак. Купувати їх приїздять із усієї України.

Працівники підприємства нині активно дбають про всі лісові культури. Проводяться постійні догляди – як ручні, так і механізовані.

Якісні лісові культури, створені у різні роки, учасники семінару побачили і в ДП «Ківерцівське ЛГ» та ДП «Цуманське ЛГ». Особливу увагу керівникам підприємств звернули на дубові ділянки різних років.

Олександр Кватирко вкотре наголосив: дуб чи не найбільше потребує догляду. Крім того, вчасного та постійного. Головний лісівник області зазначив, що виконанню завдань із догляду за лісовими культурами приділятиме особливу увагу. Тож пообіцяв, що через місяць особисто перевірить, наскільки відповідально та якісно на місцях проводиться робота.

Сама нарада, що відбулася у приміщенні клубу ДП «Цуманське ЛГ», також розпочалася із обговорення стану лісокультурного виробництва на державних лісогосподарських підприємствах. Ситуацію детально проаналізував начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс.

Наголосивши на основних завданнях, Борис Павлович зазначив, що розроблено чіткі протокольні доручення із зазначенням термінів.  І їх виконання буде ретельно контролюватися.

Серед записаного у протоколі – завдання щодо проведення інвентаризації всіх незімкнутих лісових культур, що перебувають на балансі виробничих підрозділів, та забезпечення проведення необхідних об’ємів лісокультурних доглядів.

Крім того, Борис Бабеляс наголосив на завданнях із заготівлі насіння листяних та чагарникових порід. Адже лісівники цієї пори мають дбати не лише про створені лісові культури, а й працювати над забезпеченням якісного та в достатній кількості посадматеріалу для проведення наступної лісокультурної кампанії.

У доповіді Борис Павлович нагадав також, що необхідно активізувати роботу щодо виготовлення правостановлюючих документів на лісогосподарські землі.

Про стан охорони праці та основні виробничі показники доповів заступник начальника управління Олександр Рибчинський.

Вже традиційно заступник начальника ВОУЛМГ Лідія Турянська проаналізувала фінансовий стан лісогосподарських підприємств.

Обговорили під час наради і стан охорони та захисту лісу, забезпечення виконання необхідних завдань, які вимагає пожежонебезпечний період.Доповідав завідувач профільного сектору Руслан Войцеховський.

– Ви всі отримаєте чіткі протокольні доручення із конкретними термінами виконання за кожним напрямком, – у підсумку звернувся до директорів Олександр Кватирко. – Стежте, щоб усі рекомендації були виконані вчасно. Перш за все, навіть не тому, що від вас цього вимагають. А через те, що від цього дійсно залежить якість майбутнього лісу, безпека виробництва та матеріальний стан підприємства, яке ви очолюєте.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку обговорили хід медреформи. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьк приїде Марина Порошенко, - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини