Волинські медики не отримали обіцяні державою надбавки до зарплат

Волинські медики не отримали обіцяні державою надбавки до зарплат

Медики волинських лікарень, які приймають хворих на коронавірус, досі не отримали 300% надбавки до зарплат, які обіцяли міністр охорони здоров’я, прем’єр-міністр та президент.

Лише частина медиків отримала виплати за рахунок місцевих бюджетів. Про це йдеться у матеріалі «Першого» «Де поділися карантинні надбавки медикам? Як ми шукали 300% до зарплати».

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 2 травня заявив, що питання вирішене і місцеві бюджети отримали кошти на виплату надбавок. Хоча на місцях не те, що їх не бачили, а й навіть не знають – платити надбавки потрібно за весь місяць чи лише за ті години, коли медик контактував безпосередньо з хворим.

“Спілкувались з представниками Міністерства охорони здоров’я - вони кажуть, що готують нову постанову, де буде роз’яснюватись, яким чином виплачуватимуться кошти”, - каже директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

Вдалось отримати надбавки тільки тим медикам, де це профінансували місцеві бюджети. Але й тут є проблеми – деяким з них підняли зарплату не за повний місяць, а лише за кілька годин, які вони працювали безпосередньо з хворими.

«Ми працюємо, згідно з наказами Міністерства охорони здоров’я. Самі змінити цього не можемо. Як буде в розпорядженні, так і будемо робити», - каже виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Валерій Руцький.

Більше читайте у матеріалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській обласній лікарні від коронавірусу помер чоловік
Наступна новина Суперумови на квартиру у Луцьку: розстрочка, перший внесок 10%
Останні новини
Схожі новини