Волинські ОТГ навчали управляти доходами. ФОТО

Волинські ОТГ навчали управляти доходами. ФОТО

23-24 січня у Ковелі та Луцьку відбулися семінари для представників об’єднаних територіальних громад, які були присвячені управлінню доходами ОТГ.

Організаторами семінару стали Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування та Волинський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Як розповів експерт із місцевих фінансів Анатолій Матвіюк, під час семінару йшлося про можливості щодо управління доходами громади: інвентаризацію майна, землі та ресурсів ОТГ й ефективне їх використання; роботу із базою платників податків та можливості її адміністрування; співпраця із роботодавцями у сфері легалізації доходів та створення комфортних умов для бізнесу; відповідальність платників податків за розвиток території, де вони здійснюють свою діяльність тощо.

Детальніше про інвентаризацію земельного фонду та нормативно-грошову оцінка як передумову збільшення доходів громади розповів директор Волинської регіональної філії ДП «Центр державного земельного кадастру» Олександр Семенюк.

А про зміни у податковому законодавстві, взаємодію поміж органами місцевого самоврядування та ДФС, електронні сервіси під час семінару розповіла заступник начальника відділу з організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми ЄС для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, який забезпечує всебічну підтримку функціонування вже діючих ОТГ, а також сприяє утворенню нових територіальних громад в області.

Додамо, що Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Монатік у рекламі, аварії з авто на українських номерах, Луцьк з висоти польоту: ТОП-3 за 24 січня
Наступна новина Лучани просять створити нову маршрутку
Останні новини
Схожі новини