Волинські ОТГ отримають посібник із передачі земель

Волинські ОТГ отримають посібник із передачі земель

Асоціація міст України розробила практичний посібник «Передача земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у власність об’єднаних громад».

Він розроблений Аналітичним центром АМУ в рамках проекту USAID ПУЛЬС та описує алгоритм передачі земель та особливості окремих етапів, пропонує зразки документів.

Посібник поширено серед об’єднаних територіальних громад, які є членами АМУ.

До речі, на Волині 23 члени АМУ, з них 11 – об’єднані територіальні громади.

Для отримання посібника просимо звертатися до регіонального відділення Асоціації міст України: вул. Ковельська, 4, 2 поверх, м.Луцьк. Також можете написати на електронну пошту   [email protected]  виконавчому директорові Богданові Самойленку.

Нагадаємо, 31 січня прийнято розпорядження Уряду  «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад»,  5 лютого у Кабінеті Міністрів відбулася нарада, присвячена земельним питанням.

Зауважимо, що вже оприлюдненно план-графік передачі земель за межами ОТГ і першою на Волині їх у комунальну власність у лютому повинна отримати Вишнівська ОТГ, що у Любомльському районі. Окрім того, станом на сьогодні вже всі 40 волинських ОТГ уклали меморандум із Держгеокадастром щодо передачі земель.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцьких школах з'явилися сучасні технології. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 лютого
Останні новини
Схожі новини