Волинські школярі перемогли на Кубку Європи із радіопеленгації

Волинські школярі перемогли на Кубку Європи із радіопеленгації

Волинські школяри, вихованці обласного Центру позашкільної освіти перемогли на змаганнях із радіопеленгації на Кубку Європи. Змагання пройшли у польському місті Замость. 

Перше командне місце посіла збірна команда Волинської області, яку представляли вихованці гуртка зі спортивної радіопеленгації, керівником якого є Анатолій Долинський, – йдеться на сторінці Луцької райради. 

Як розповіла очільниця Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук, попри важкі часи для України, вихованці їхнього закладу все одно беруть участь у міжнародних змаганнях та здобувають перемоги.

«Щороку наші вихованці, які відвідують гурток зі спортивної радіопеленгації у Анатолія Долинського, стають переможцями всеукраїнських, європейських, міжнародних змагань. Цей рік, попри війну, не став виключенням і перше командне місце знову наше.

У червні в Румунії відбудуться світові змагання із радіопеленгації. У нас є всі шанси отримати перемогу. Наразі ми міркуємо над тим, як профінансувати поїздку, аби вкотре прославити нашу країну на світовій спортивній арені», - розповіла Оксана Філіпчук.

Довідково: Спортивна радіопеленгація (СРП), також відома як 'полювання на лисиць'  — група спортивних дисциплін радіоспорту. Спортивна радіопеленгація це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами), які за допомогою карти місцевості (як правило, використовується масштаб 1: 15000), компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості. Мета змагання — знайти задане число «лисиць» (як правило, п'ять) за найменший час. Участь в змаганнях з СРП вимагає фізичної, технічної, тактичної та розумової підготовки.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Правильний догляд за рулонними шторами
Наступна новина Залишається загроза використання Білорусі для ударів по Україні, – Маляр
Останні новини
Схожі новини