Волинські та люблінські митники обговорили питання оперативного обміну інформацією

Волинські та люблінські митники обговорили питання оперативного обміну інформацією

На базі інфраструктури пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», через який відбувається до 50% переміщень товарів на українсько-польській ділянці кордону, відбулась робоча зустріч на рівні керівництва регіональних митних органів суміжних країн.

Про це повідомили в прес-службі Волинської митниці ДФС.

Читайте також: Волинські митники попереджають: усі документи на авто з іноземною реєстрацією ретельно перевіряються

На черговому засіданні 13 вересня делегації, представлені очільниками волинського територіального органу Державної фіскальної служби України Євгенієм Шелігацьким та люблінського територіального органу Національної адміністрації доходів Польщі Томашем Галецькі, обговорили актуальні питання оперативного обміну інформацією між посадовими особами митних органів сусідніх держав.

Сторони відмітили добру взаємодію на рівні старших змін та керівників митних постів у рамках системи раннього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні. Цьогоріч на Ягодині вона застосовувалась лише 8 разів і кожного разу фіксувала накопичення вантажних транспортних засобів у пунктах пропуску. Завдяки злагодженості роботи, чергу на перетин кордону вдавалося зменшити.

У контексті черг, польські колеги повідомили про їхню ініціативу, яка нині розглядається Урядом країни, збудувати у пункті пропуску Дорогуськ термінал на 500 паркомісць для очікування на перетин кордону.

Читайте також: Заступник Голови Держлісагентства вшанував пам'ять загиблих бійців під Волновахою

Серед інших тем зустрічі – пропуск порожнього вантажного автотранспорту, взаємне визнання окремих результатів митного контролю, контроль за переміщенням транспортних засобів і товарів широкого вжитку, спільна протидія контрабанді зброї, наркотиків та прекурсорів.

Усі пропозиції та ініціативи, які обговорюються на таких щомісячних робочих зустрічах, потребують узгодження на рівні центральних органів виконавчих влад України та Польщі, проте вони є дієвим механізмом спільного пошуку ефективних рішень для протидії порушенням митних правил та прискорення митних процедур, - упевнені представники обох делегацій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський фотограф зазнімкував молодих лелек. ФОТО
Наступна новина Вчительку, яка змусила школяра навчатись за старою партою, пропонують відправити до психолога. ФОТО
Останні новини
Схожі новини