Волинські військові спорудили капличку неподалік лінії фронту. ФОТО

Волинські військові спорудили капличку неподалік лінії фронту. ФОТО

В одному з прифронтових населених пунктів Луганщини, де знаходиться волинська 14 бригада, недільний ранок напередодні Дня Захисника України та свята Покрови розпочався урочисто – з освячення каплички на честь Пресвятої Богородиці. 

Про це повідомили у прес-службі 14 окремої механізованої бригади.

Читайте також: «Готовий змінити бормашину на автомат», - стоматолог-волонтер Сергій Приходько. СЕРЕД ПЕРШИХ

Саму каплицю та фігуру Божої Матері в прифронтовому містечку встановили та оздобили бійці одного з підрозділів бригади. Ідейним натхненником та реалізатором доброї справи став Михайло Федорович «Батя».

«Батя» та його побратими вклали душу, власні кошти і працю у спорудження святині. Долучилися до справи також волонтери, місцева цивільно-військова адміністрація, Sveta Svetikova, яка передала нашим побратимам саму фігуру Богородиці», – йдеться у повідомленні.

Недільного ранку на освячення каплиці з синьо-жовтими державними стягами та іменною хоругвою підрозділу зібралися військовослужбовці та місцеві мешканці. Капелани бригади отець Ігор та отець Михайло провели урочисте богослужіння та освятили каплицю, окропили освяченою водою та миропомазали всіх присутніх. «Батя», на рахунку якого це вже не одна така капличка, побажав усім, аби Матір Божа їх оберігала. 

Читайте також: Танцюй серцем. П’ять історій з «Осіннього балу» в Луцьку

«Це святиня – для всіх місцевих жителів, яким за роки війни довелося чимало пережити! На згадку про нас, тих, хто їх захищав, у пам'ять про всіх, хто віддав життя за Україну, і як оберіг – нехай Мати Божа оберігає їх і всі прийдешні покоління українців, які житимуть на цій землі. Миру вам і Божого благословення… Слава Україні!» – сказав Михайло Федорович.

Капелани нашої бригади вручили чоловіку іменну ікону – Архистратига Михаїла. Також подяки від громадської організації «Військові капелани Волині» за доблесний захист Батьківщини та розвиток капеланського руху були вручені всім, хто долучився до спорудження та оздоблення каплички Пресвятої Богородиці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку 8 жовтня
Наступна новина За рівнем зарплати Волинь випередила 5 областей
Останні новини
Схожі новини