Волинські земельні чиновники порушували законодавство

Волинські земельні чиновники порушували законодавство

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру врешті відреагувала на вересневе звернення Волиньради щодо дотримання вимог земельного законодавства Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області при розпорядженні земельними ділянками.

Нагадаємо, у зверненні йшлося про системні порушення земельного законодавства чиновниками управління Держгеокадастру у Волинській області з наведенням конкретних фактів. У тому числі й про надання земельних ділянок поблизу Світязя.

"Впродовж 2014-2017 років набуло масового характеру надання Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власність за межами населених пунктів Шацького району для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва громадянам з інших областей. 

Зокрема, згідно державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об’єктів нерухомого майна за львів’янином Келбасовичем Павлом Івановичем зареєстровано право власності на понад 30,0 га земель сільськогосподарського призначення  на території Світязької, Пульмівської, Піщанської сільських та Шацької селищної рад Шацького району, в тому числі 15 земельних ділянок  у розмірі по 2,0 га для ведення особистого селянського господарства поблизу озер Світязь, Люцимер, Острів’янське". - цитуємо вересневе звернення Волиньради.

"За результатами розгляду документацій із землеустрою, зокрема, проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, схем землеустрою і техніко- економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно- територіальних одиниць, генеральних планів населених пунктів та проекту організації території, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів Шацького національного природного парку, затвердженого наказом Мінприроди від 26.07.2006 № 352 вбачається, що формування земельних ділянок сільськогосподарського призначення здійснювалось не у відповідності нормативно - правових актів.

У зв’язку з чим, Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру доручено Головному управлінню Держгеокадастру у Волинській області вжити відповідних заходів реагування щодо приведення у відповідність до вимог земельного законодавства прийнятих рішень з питань регулювання земельних відносин та наголошено про неухильне дотримання вимог законодавства під час передачі земельних ділянок державної власності", – йдеться у відповіді в.о. голови Держгеокадастру України Олександра Колотініна.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стартував конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»
Наступна новина Курс валют на 6 червня: євро значно подешевшав, долар додав у ціні
Останні новини
Схожі новини