Волинських «воїнів» до Чемпіонату Європи з бойового самбо готують титуловані спортсмени. ФОТО

Волинських «воїнів» до Чемпіонату Європи з бойового самбо готують титуловані спортсмени. ФОТО

У клубі «Воїн» триває останній етап підготовки хлопців, які вже у жовтні поїдуть до Чехії в складі збірної України на чемпіонат Європи з бойового самбо.

Нагадаємо, що честь України на чемпіонаті відстоюватимуть аж семеро вихованців клубу «Воїн». Їхня підготовка та майбутня поїздка стали можливими завдяки підтримці Ігоря Палиці та його благодійного фонду «Тільки разом» та координації Федерацій ММА та бойового самбо у Волинській області.

Допомогти готувати волинських «воїнів» до важливих змагань приїхали спортсмени із криворізького клубу «Барс» на чолі із заслуженим тренером України, заслуженим майстром спорту з кікбоксингу, заслуженим працівником фізичної культури та спорту Володимиром Коржаком, який, до речі, підготував понад 50 чемпіонів світу з кікбоксингу і тайського боксу.

Тренування в «Воїні» під пильним оком Володимира Коржака

«У Луцьку ми запланували шість інтенсивних тренувань з ударної техніки з криворізькими тренерами, після чого наші «збірники» поїдуть в Нетішин відточувати навики боротьби у Геннадія Горохова», - розповів тренер з ударної техніки клубу «Воїн» Дмитро Василенко.

Дмитро Василенко та директор клубу «Воїн» Сергій Поліщук

Разом із Володимиром Коржаком на Волинь приїхали також професійний боєць Сергій Адамчук та двоє вихованці клубу «Барс» - Дмитро Скляр та Кирило Бистров.

«Семеро хлопців-збірників з «Воїна» до цього вже пройшли змагання і стали кращими, а зараз готуються захищати гордість Україні на міжнародному рівні.

Невід’ємною частиною підготовки спортсменів до будь-яких змагань є їх психологічна підготовка. Я завжди спортсменам кажу, що на ринзі важливий дух, а поза рингом – книги, які укріплюють та розвивають хлопців духовно. Тіло – це ніщо, головне – дух. Спортсмени терплять біль, міцніють фізично та морально, завдяки чому показують хороші результати», - наголосив Володимир Коржак.

Володимир Коржак

Про те, як відбувається тренувальний збір у «Воїні», детальніше розповів чемпіон світу з кікбоксингу Сергій Адамчук, який родом з Кривого Рогу, але зараз є професійним бійцем світової організації «Глорія» та тренується у Голландії.

Чемпіон світу з кікбоксингу Сергій Адамчук

«Спортсмени клубу «Воїн» - трудолюбиві, на тренуваннях викладаються на повну. Ми так продумали заняття, щоб в перший день відпрацювати руки, у другий день – корпус та коліна, а у третій – провести загальну фізичну підготовку», - розповів Сергій.

Хорошу спортивну форму волинських «воїнів» помічають і титуловані вихованці «Барсу».

Так, Дмитро Скляр, який у 2016 році на Чемпіонаті світу серед юніорів з тайського боксу в Бангкоці зайняв третє місце, каже, що бачить у «воїнах» жагу до перемоги, тому з радістю ділиться власним досвідом.

Дмитро Скляр з «воїнами» під час тренування

 «Приїзд до Луцька для мене - це можливість саморозвитку, бо в майбутньому я хочу стати тренером, тому мені важливо бачити, як триває підготовка інших спортсменів», - каже Дмитро.

А от 17-річний Кирило Бистров в цьому році став срібним призером Чемпіонату Європи з тайського боксу, а також зайняв перше місце на Кубку світу з кікбоксингу.

Тренер Володимир Коржак з Кирилом Бистровим

«Тренувати хлопців-«воїнів» мене попросив тренер Володимир Коржак. Ми їм «даємо» борцівську техніку і водночас себе «підтягуємо», - поділився думками Кирило.

Щодо волинських хлопців, які поїдуть до Чехії на чемпіонат Європи з бойового самбо, то Кирило каже, що їхній рівень підготовки – високий.

«Видно, що хлопці стараються та дуже вперто прагнуть перемоги», - зауважив спортсмен.

До слова, тренування та підготовка вихованців спортивного клубу «Воїн» була б неможливою, якби не були створені відповідні умови у спортивних залах. Їхнє наповнення – знову ж таки заслуга спонсорів.

«Ініціативу розвивати клуб підтримав благодійний фонд Ігоря палиці «Тільки разом» та Ігор Петрович особисто. Нам допомогли закупити ліцензоване татамі, на якому ми тренуємо дітей з ударної техніки, боротьби і проводимо професійні змагання. Ще одне татамі придбали для нижнього залу, а також мішки, подушки для відточування ударів.

За літо у клубі провели реконструкцію двох залів на Відродження, косметичний ремонт всередині та ззовні, встановили систему кондиціонування повітря, зараз облаштовуємо парковку…

Наразі фонд «Тільки разом» допомагає нам закупити екіпірування для хлопців, які візьмуть участь в бойових чемпіонатах -  в Чехії (чемпіонат Європи з бойового самбо), Мадриді (Чемпіонат Європи серед дорослих з ММА) та в Дубаї (Чемпіонат світу серед молоді з ММА). Окрема подяка від тренерського складу громадському діячеві Ігорю Алексєєву за постійну участь в розвитку клубу», - повідомив директор СК «Воїн» Сергій Поліщук.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ціле село на Волині залишилось без води
Наступна новина Топ-10 пропозицій від «Мандрівного вішака»
Останні новини
Схожі новини