Волинським ОТГ відкрили шлях до виборів

Волинським ОТГ відкрили шлях до виборів

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів прийняте розпорядження про внесення змін до перспективних планів формування територій Волинської, Одеської, Сумської, Тернопільської Черкаської, Чернігівської областей.

Так у перспективному плані Волинської області уточнили склад 22 громад, доповнили 4 громади, із переліку спроможних вилучили  Любитівську, Гіркополонківську, Ветлівську і Буцинську. 

Про це повідомляє Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України, Волинське РВ АМУ

– Це відкрило шлях для проведення виборів у багатьох ОТГ, що очікували цього розпорядження ще з минулого року. Адже, посилаючись на відсутність у перспективному плані у складі ОТГ окремих сільських рад, ЦВК не призначала там довибори депутатів. Зокрема, це стосується сільрад, що приєдналися до Княгининівської, Павлівської, Поромівської, Забродівської сільських ОТГ Волині, – каже Валентин Малиновський, консультант з правових питань Офісу реформ, що діє при Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС».

Разом із тим, з перспективного плану вилучені ті громади, що за три роки так і не спромоглися реалізувати своє право на створення ОТГ – Гіркополонківська, Любитівська, Буцинська, а Ветлівська – увійшла до складу Любешівської селищної об‘єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, ОТГ, що входять до схваленого Урядом перспективного  плану формування територій громад області, зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом і вже самостійно вирішувати питання свого розвитку та надання послуг своїм жителям.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 17 травня
Наступна новина У Луцьку еко-активісти хочуть заборонити поліетиленові пакети
Останні новини
Схожі новини