Волинський архів оприлюднив 70 справ репресованих радянською владою

Волинський архів оприлюднив 70 справ репресованих радянською владою
Фото: Волинський держархів

На сайті архіву в рубриці "Електронний архів" оприлюднили ще 70 архівних кримінальних справ несудових органів на репресованих радянською владою.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Держархів Волині.

Справи описані на 4 031 аркуші. Вони датуються 1920-1992 роками.

Серед, оцифрованих документів – справа Мартина Рикити з села Руда Маневицького району. Чоловік працював чоботарем, мав приватну майстерню, за національністю був поляком.

Його звинувачували у ворожому ставленні до радянської влади. Справа датується 6 січням 1945 року. Тоді ж чоловіка арештували, а справу передали в табір за місцем етапування Мартина Рикити.

До розгляду справи повернулись у жовтні, 1945 року. Новий слідчий справу закрив, у зв'язку з недостатньою кількістю доказів винуватості чоловіка.

Чимало з оприлюднених архівом справ стосуються українців, які намагалися створити незалежну Україну, яка б не входила до складу Радянського Союзу.

Загалом у державному архіві Волинської області вже оцифрувати 1 278 архівних кримінальних справ несудових органів на репресованих. З оприлюдненими справами можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/EGgFlrw.

Читайте також: Репресовані радянською владою. У Волинському архіві оприлюднили 40 справ

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як виглядають укриття в луцьких школах та що робитимуть в них учні
Наступна новина За кошти громади: на Волині лагодять дорогу регіонального значення
Останні новини
Схожі новини