Волинського суддю у відставці засудили до двох років тюрми

Волинського суддю у відставці засудили до двох років тюрми
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Фото «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до двох років позбавлення волі суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області, якому раніше призначили покарання у вигляді штрафу за зловживання впливом. За інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Василюка.

Про новий вирок для судді Ковельського міськрайонного суду повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«9 лютого апеляційна палата ВАКС скасувала вирок суду першої інстанції та постановила новий вирок, яким суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області визнано винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Як стверджують у САП, АП ВАКС, заслухавши доводи сторін, відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП.

Як повідомило «Слово і діло», йдеться про суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Василюка. 15 серпня 2017 року Вища рада правосуддя відправила його у відставку.

Як відомо, 10 червня ВАКС визнав суддю Василюка винним у зловживанні впливом. Йому призначили покарання за старою редакцією статті у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки. Втім прокурор САП подав скаргу на цей вирок.

Нагадаємо, Василюка обвинувачують у тому, що він отримав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 4 тисячі гривень за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. В січні 2020 року справу передали до ВАКС.

Нагадаємо, раніше «Перший» писав, що Володимир-Волинський міський суд закрив справу про п’яне водіння волинського ексмитника Олександра Оникійчука. Водій своєї вини не визнав та сказав, що випив склянку пива за вечерею від чого не міг сп’яніти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стріляв для забавки: у Луцьку патрульні зловили двох людей з пістолетами
Наступна новина На Волині за минулу добу виявили ще 1118 хворих на ковід
Останні новини
Схожі новини