Волинську філармонію хочуть розбудувати

Волинську філармонію хочуть розбудувати

Волинська обласна філармонія потребує розширення та ремонту. Тісні умови для репетицій, відсутність ремонту у приміщеннях, та багато інших проблем нині почули та оглянули депутати Волинської обласної ради.

Скільки коштів треба та чи є де їх брати, аби залатати усі дірки, дізнавались журналісти СфераТВ.

Виїзний день депутата проблемними об’єктами влаштували обласні обранці громади. Спершу делегації показали зовнішній вигляд волинської філармонії, який давно просить оновлення. По тому - залу, де репетирує волинський народний хор.

Директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко розповів депутатам, якою митці бачать філармонію після реконструкції. А це, безумовно, вартуватиме не одну сотню мільйонів гривень.

Наразі найгостріше питання – де проводити репетиції. До прикладу, камерний оркестр «Кантабіле» займається у тісній кімнаті, яка ледь вмістила трохи більше десятка депутатів та журналістів. А зазвичай, каже художній керівник оркестру Товій Рівець, сюди приходить близько тридцяти членів колективу.

Над планом розвитку та фінансування обласної філармонії повинні працювати депутати усіх рівнів, народні, обласні а надто міські. Адже, каже обранець громади Володимир Бондар, будівля знаходиться у самому центрі Луцька, і виглядає, м’яко кажучи, не надто іміджево.  

Голова Волинської обласної ради поділяє думку депутатів. А ще Ірина Вахович бачить варіант вирішення цього питання на загальнодержавному рівні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 15 гривень за коментар. Журналісти викрили ферму ботів, яка працювала на політиків
Наступна новина Як сусіди впливають на вибір житла. Поради ріелторів
Останні новини
Схожі новини