Волиньторф повинне лишитися державним, – Волиньрада

Волиньторф повинне лишитися державним, – Волиньрада

Члени постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ ініціюють прийняття звернення Волиньради до Кабінету Міністрів України з вимогою виключити державне підприємство «Волиньторф» з переліку об’єктів малої приватизації та передати його в управління Міністерства енергетики України.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Суть проблеми розповів керівник підприємства, депутат облради Іван Киричик. Так, за його словами, наразі Волиньторф перебуває у сфері оперативного управління Фонду держмайна, що нині проводить активну підготовку цього об’єкта до продажу на аукціоні.

«У ході зустрічей із керівництвом регіонального відділення Фонду держмайна мені стало відомо, що Волиньторф планують приватизувати до нового року. Але підприємство є одночасно видобувним і переробним, і продавати єдиний майновий комплекс можливо тоді, коли він повністю має забезпеченість площами для видобутку та сировиною, лише тоді є ймовірність, що воно продовжить роботу. Втім, на сьогодні стоїть питання тільки у продажу обладнання переробних заводів, тому я більш ніж переконаний, що воно працювати надалі не буде, адже без сировини - це просто купа металобрухту», - наголошує він.

Іван Киричик також акцентував увагу колег на тому, що стартова вартість, у яку оцінюють підприємство, сягає 190 млн гривень. В той же час Волиньторф щороку сплачує до бюджетів різних рівнів податків на суму близько 60 млн гривень.

«Відтак, цю суму, за яку хочуть продати підприємство, ми зможемо сплатити до бюджету за три роки, але ми будемо впевнені, що волиняни, а також бюджетні та об’єкти соціальної інфраструктури будуть забезпечені паливом. На сьогодні торф’яними брикетами на Волині опалюються майже 6,5 тисяч закладів бюджетної i комунальної сфери, це і школи, і дитячі садки, і медичні заклади, і санаторії, і поштові відділення та інші», - додав він.

Присутній на засіданні комісії депутат Юрій Ройко зауважив, що позиція обласної ради та облвійськадміністрації щодо подальшої долі цього державного підприємства є консолідованою: Волиньторф має бути включений до переліку стратегічних підприємств, що унеможливить його приватизацію.

Так, у ході обговорення члени профільної комісії рекомендували депутатам підтримати відповідний проєкт рішення на найближчій сесії волинського парламенту.

Читайте також: Директор підприємства на Волині привласнив понад 1,5 мільйона бюджетних коштів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув 34-річний захисник з Волині Дмитро Левчук
Наступна новина Двоповерховий потяг «Київ–Луцьк» матиме додаткові зупинки
Останні новини
Схожі новини