Волинян просять пообрізати дерева поблизу електромереж

Волинян просять пообрізати дерева поблизу електромереж

На Волині енергетики просять господарів пообрізати дерева поблизу електромереж, щоб зменшити масштаби аварійних пошкоджень.

Про це повідомляє ПрАТ «Волиньобленерго».

Кожне третє аварійне відключення стається через падіння гілок на проводи електромереж. У результаті волиняни тимчасово лишаються без електропостачання. Хоч є простий спосіб зменшити кількість аварій – вчасно обрізати гілки.

У кожного дерева є господар. Звісно, власник збирає врожай, тішиться красою дерева та його затінком у спеку. Але він ще має стежити за його станом і дотримуватися охоронних зон ліній електропередачі.

Гілки мають бути на відстані не менш як 2 м від крайніх проводів повітряних ліній напругою 0,4 кВ і не менш як 10 м від проводів ліній 6–10 кВ.

Такі межі прописані в «Правилах охорони електричних мереж» і діють для того, щоб уберегти людей від ураження струмом та захистити електрообладнання від аварій.

Електроенергія приносить велику користь, але й вимагає грамотного ставлення і відповідальної поведінки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку визволили із зачиненої квартири жінку, яка потребувала допомоги. ФОТО
Наступна новина У Луцькій громаді 21-й родині виплатять компенсацію за пошкоджене під час негоди житло
Останні новини
Схожі новини