Волинян, які вважалися безвісти зниклими, повернули з полону

Волинян, які вважалися безвісти зниклими, повернули з полону

Четверо волинян повернулися 3 січня з полону.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Дмитро Осовий із села Смолигів Луцького району. Був учасником АТО, а з перших днів пішов на війну. Потрапив у полон на Луганщині.

Ілля Музика – прикордонник-кінолог з Нововолинська. Потрапив у полон 12 квітня 2022 року із заводу Ілліча (м.Маріуполь).

Також звільнили двох волинян, які вважалися безвісти зниклими – Сергій Зінчук та Руслан Фелещук. Обоє зникли в Запорізькій області.

Загалом цього разу з полону повернулося 230 наших людей. Серед звільнених представників ЗСУ – 130 (з них ТрО –14, ВМС –14), НГУ – 55, ДПСУ – 38, НПУ – 1. Окрім того, звільнено 6 цивільних.

182 з 230 звільнених мали статус військовополоненого, а 48 вважали зниклими безвісти. Для сімей останніх свято буде подвійним, так як рідні навіть не знали чи їх близький живий.

«Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми піднімаємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, щоб повернути усіх наших», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У будинку на Волині вибухнув газовий балон
Наступна новина Юний посівальник з Волині зібрав 1500 гривень для ЗСУ
Останні новини
Схожі новини