Права дитини в час війни: волинян запрошують до дискусії

Права дитини в час війни: волинян запрошують до дискусії

За даними фонду "Голоси дітей" станом на початок грудня 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну 443 дитини загинуло, 852 поранені, більше 3 млн потребують допомоги.

Волинян запршують до розмови про стан дотримання прав дитини в Україні в умовах війни, яка відбудеться в онлайн форматі.

У зустрічі візьмуть участь:

  • Азади Сафарової – співзасновника фонду "Голоси дітей", лінійного продюсера і другого режисера документального фільму "Будинок зі скалок";
  • Олени Розвадовської – співзасновниці фонду "Голоси дітей";
  • Маргарити Бурлуцької – соціальної працівниці, героїні фільму "Будинок зі скалок";
  • Юрія Кіцула – начальника відділу з питань захисту прав дитини Департаменту моніторингу дотримання прав людини МВС, підполковника поліції;
  • Аксани Філіпішиної – заступниці керівника аналітичного департаменту Української Гельсінської Спілки з прав людини.

 Зустріч відбудеться 10 грудня о16:00 у форматі онлайн на платформі ZOOM.

 Для участі в заході потрібно зареєструватися - тут.

Також із 8 по 10 грудня учасники матимуть можливість самостійно переглянути фільм "Будинок зі скалок" (реж. Сімон Леренг Вільмонт). Тимчасовий доступ до фільму і лінк на дискусію учасникам надішлють на вказану електронну пошту.

Фільм "Будинок зі скалок" створений у копродукції Швеції, Фінляндії, Данії та України за підтримки Держкіно.

Стрічка розповідає про дітей, які очікують на вирішення своєї долі: повернення до дому, чи переїзду в іншу родину. У цей час соціальні працівниці намагаються створити їм затишок і подарувати відчуття дитинства.

 У 2022 році він отримав дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та увійшов у шорт-лист на "Оскар-2023" як найкращий документальний фільм. А також головний приз одного з найбільших у світі фестивалів документального кіно про права людини One World у Празі (Чехія).

Організатори заходу – регіональний партнер Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Волині –  ВОГО "Волинський прес-клуб".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани попрощалися із трьома Героями Віталієм Собчуком, Владиславом Чігасовим та Іваном Тлумачем
Наступна новина На Волині ще одна парафія заявила про бажання жити за новим стилем
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні