Волинянам пояснили, чому знову почастішали випадки виключень світла

Волинянам пояснили, чому знову почастішали випадки виключень світла

12 січня був значний дефіцит потужності – особливо у ранкові та вечірні години максимального споживання електроенергії.

Аби забезпечити баланс енергосистеми, усім областям доведені ліміти використання світла на добу. Зокрема, для Волині добова величина ліміту становить 50-60% від повноцінного електрозабезпечення, повідомили у Волинській ОВА. 

З огляду на це, обленерго застосовує відключення електрики 4 через 4 години, що дозволяє рівномірно розподіляти енергію між усіма споживачами області.

Однак, при перевищенні споживання, застосовуються аварійні відключення електроенергії для збереження стабільної роботи енергосистеми.

На збільшення споживання електроенергії впливає холодна погода, що сприяє використання більшої кількості енергоприладів для опалення житла українців.

Окрім того, є загальний дефіцит в енергосистемі, як наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі.

«Якщо Волинь не атаковано, то це не означає, що у нас не вимиватиметься світло. Енергосистема України єдина!», – зазначають в ОВА. 

Також ворогом тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. Ці потужності дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії.

Енергетики закликають розумно споживати електроенергію, користуватися енергоємними приладами почергово. Це дозволить знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині родина зберігає вишитий рушник з гербом України, якому майже сто літ
Наступна новина Загинув перед днем народження: війна забрала життя ще одного волинянина
Останні новини
Схожі новини