Карантин і благодійність: «Європейська Солідарність» на Волині роздає нужденним продукти і ліки

Карантин і благодійність: «Європейська Солідарність» на Волині роздає нужденним продукти і ліки

Активісти «Європейської Солідарності» в умовах карантину роздають продуктові набори тим, хто їх потребує. У пакунку – крупи, макарони, олія, цукор, консерви, солодощі, а також таблетки парацетамолу.

Днями акція стартувала і в Луцьку.  Першу партію допомоги від «Європейської Солідарності» та Фонду Петра Порошенка у понеділок, 6 квітня роздавали і в Луцьку, – з посиланням на повідомлення організації пише «ВолиньPost».

Така робота ведеться в в рамках всеукраїнської кампанії «Європейської Солідарності». Загалом активісти сформували 8000 продуктових наборів, аби допомагати людям у найважчі часи.

Набір складається із базового комплекту продуктів: крупи, макарони, олія, цукор, консерви, солодощі, а також таблетки парацетамолу. Наразі такі продуктові пакунки розповсюджують всією територією України.

Як пояснив член ради волинської організації партії «Європейська Солідарність» Тарас Яковлев, «Європейська Солідарність» у Києві має єдиний центр, який займається збором коштів та укомплектовуванням продуктових наборів.

«Із 8-ми тисяч сформованих по Україні наборів лише близько тисячі дістались до своїх адресатів. Але саме зараз триває активна фаза розповсюдження. Тому цифра ця швидко зростає», – зазначив Яковлев.

Загалом кількість заявок на отримання допомоги сягнула близько тридцяти тисяч. Саме таких результатів хочуть добитися і організатори «Європейської Солідарності».

Як можна отримати допомогу від «Європейської Солідарності»

Механізм надання допомоги реалізовується через сайт v2020.org.ua. На ньому кожен може залишити повідомлення про потребу.

На основі цих заявок формуються списки адрес, за якими волонтери розвозять пакунки і особисто вручають заявникам.

До слова, функціонал сайту передбачає й можливість самостійно допомогти. Тому усі небайдужі з легкістю можуть долучитися до доброї справи – кажуть у «Європейській Солідарності».

Заступник голови волинської організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Григоренко каже, що найскладніше в цій ситуації – достукатись до потрібної цільової групи, тобто тих, хто дійсно потребує допомоги.

«Продукти на суму 200 гривень не є чимось надзвичайним. Проте безперечно є люди, яким ця допомога критично важлива» – каже Григоренко.

Він додає: з повідомлення на сайті важко зрозуміти, в якому становищі знаходиться людина, тому цілком можливі зловживання.

«Під час роздачі намагаємось зорієнтуватись на місці: якщо надто великий будинок, або дуже дорогі двері –  детальніше з’ясовуємо ситуацію. Є випадки, коли відмовляємо у допомозі», – пояснює Сергій Григоренко.

Скільки пакунків отримала Волинь

Активіст « Європейської Солідарності» Юрій Моклиця повідомив, що наразі у Луцьку зареєстровано 140 заявок. 

«На Волинь загалом приїхало 250 пакунків. Це наразі трохи менше половини від всіх заявок. Пізніше буде ще допомога і ми сподіваємось, що вистачить всім» – розповів Юрій Моклиця.

«Найприємніше в цьому процесі – це щира вдячна реакція людей. І це, мабуть, той випадок, коли не важливий вміст пакунка, просто людям приємно отримувати такі сюрпризи», – додав Моклиця.

 

Член ради волинської організації партії "Європейська Солідарність" Олександр Ніколайчук зазначає, що із 2014 року не припиняє займатись волонтерством.

«Шкода звісно, що на нашу долю випадають такі випробування. З іншого боку, я щасливий , що є хороша нагода показати людям свої кращі сторони. Переконаний, що однаково будуть такі, хто скаже: «О, піаряться!», але я бажаю кожному, хто так скаже чи подумає, попіаритись аналогічно», – говорить активіст.

  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрали нового голову Ківерцівського районного суду
Наступна новина На коронавірус захворіла кількамісячна дитина народної депутатки
Останні новини
Схожі новини