Волиняни дізналися про досвід львівських ОТГ у сфері медицини

Волиняни дізналися про досвід львівських ОТГ у сфері медицини

Нещодавно відбувся навчальний візит на тему «Організація надання послуг первинної медичної допомоги» для представників громад з Хмельницької, Волинської та Миколаївської областей у Жовтанецьку та Давидівську об’єднані територіальні громади, що на Львівщині. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Розпочався візит із відвідин Львівського ЦРМС, де обговорили досвід та проблемні питань з впровадження реформи охорони здоров’я.

Волинська делегація складалася із головних лікарів ЦПСМД та представників ОТГ.

Вони мали нагоду дізнатися про досвід Жовтанецької ОТГ у створенні амбулаторії групової практики сімейної медицини, перетворення у комунальне некомерційне підприємство та підготовку до укладення угоди з Національної службою здоров’я України. Про це детальніше розповіли голова Жовтанецької сільської об’єднаної територіальної громади Ярослав Деркач та головий лікар КНП Мирослав Чінка. 

Також відбулася презентація досвіду Давидівської сільської ОТГ у організації надання медичних послуг в громаді, зокрема, денного стаціонару в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Деталі таких змін волиняни дізналися із уст голови Давидівської сільської об’єднаної територіальної громади Володимир Керицького та головного лікаря амбулаторії загальної практики - сімейної медицини Ірини Гнатів-Білик. 

Найбільше присутнім під час навчального візиту сподобалася розповідь сімейного лікаря, амбулаторії загальної практики-сімейної медицини смт. Краковець Ігоря Заставного, який наголосив на важливості роботи сімейного лікаря у сільській місцевості та зміні підходів роботи з населенням у контексті реформи первинної медичної допомоги. 

Радник із муніципальних послуг Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Лавринюк зауважив, що в ОТГ Львівщини нешкодують про те, що вони передбали на себе надання послуг первинної медичної допомоги для громади. 

«Важливо, щоб об’єдані територіальні громади розуміли свою роль у реалізації секторальних реформ і приймали активну участь у їх провадженні й не втрачали час для покращення життя членів своїх громад», - зауважив експерт. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький пластун збирається в навколосвітню подорож: мандрівку почне із Бразилії
Наступна новина Які хвороби лікують свіжі огірки
Останні новини
Схожі новини