Волиняни отримали «екстрені оповістки»: пояснили, що це

Волиняни отримали «екстрені оповістки»: пояснили, що це

З 7 вересня 2022 року у 17 областях України, зокрема й на Волині, розпочалося тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

Про це інформують у пресслужбі ДСНС.

На мобільні телефони волинян близько 14:00 прийшли «екстрені оповістки». Гучний сигнал разом із вібрацією тривав 15-20 секунд.

На першому етапі, з 7 вересня, відбуваються розсилки лише тестових повідомлень у зазначених областях для перевірки роботи системи. Вони не пов’язані із виникненням реальної надзвичайної ситуації і не вимагають дій зі сторони громадян.

ДСНС радять стежити за іншими системами оповіщення, а саме: за сигналами «Увага всім», які подаються за допомогою електросирен і сигнально-гучномовних пристроїв та отримувати інформацію про надзвичайні ситуації через телебачення та радіомовлення, інформаційні ресурси в мережі Інтернет тощо.

Приймати повідомлення від системи Cell Broadcast можуть переважно мобільні телефони (смартфони), які вироблено починаючи з 2019 року, та які мають операційну систему Android версії 11 та вище або iOS від версії 14.5.

Читайте також: Через ядерний шантаж росії запроваджують нові сигнали тривоги

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У храмі на Волині вперше молилися українською
Наступна новина Понад мільйон тонн врожаю: на Волині завершили збирати ранні зернові культури
Останні новини
Схожі новини