Волиняни побували на карнавалі у Венеції. ВІДЕО

Волиняни побували на карнавалі у Венеції. ВІДЕО

Поки у Луцьку шукають методів і способу привабити до міста якомога більше туристів, окремі європейські центри масового туризму потерпають від надміру гостей.

Явище, назване фахівцями «овертуризмом», призводить до того, що мешканці деяких міст перестають почувати себе господарями власної території. До таких локацій належить і легендарна Венеція, – йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ.Луцьк.

При цьому, до прикладу, чисельність відвідувачів щорічного Венеційського карнавалу лічиться на мільйони.

Кажуть, традицію цього карнавалу було започатковано ще в далекому 1162-му році, коли мешканці зібрались на площі Сан-Марко, аби відсвяткувати перемогу Венеційської республіки над патріархом Аквілеї.

Пізніше, в часи Відродження, свято набуло офіційного статусу. Згодом, у 1797-му році проведення Венеційського карнавалу було скасовано, а відновлено барвисту традицію лише у 1979-му.

Цьогоріч, карнавал триває з 16-го лютого по 5-те березня, він присвячений 50-річчю висадки людини на Місяць і загалом має космічну тематику. Участь у ньому взяли і гості з Волині.

Заходи карнавалу тісно переплетені з багатьма місцевими традиціями, вони надзвичайно цікаві та різноманітні. До прикладу, конкурс масок, і звісно, багато танців та музики...

Тим часом нашому Луцьку, що не поступається Венеції багатовіковою історією, варто вчитися організовувати та просувати подібні заходи, аби зменшити туристичне навантаження на стару Європу і збільшити надходження до нашої скарбниці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 4 березня. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 5 березня
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні