Волиняни почали частіше хворіти на кишкові інфекції

Волиняни почали частіше хворіти на кишкові інфекції
Фото ілюстративне. Джерело - https://zolochiv.net

На Волині зростає захворюваність на інфекційні гастроентероколіти, ротавірусний ентерит, сальмонельоз. Окрім того, нестійкою залишається епідситуація щодо вірусного гепатиту А.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Захворюваність на сальмонельоз за 5 міс. 2018р. зросла на 13%, порівнюючи з минулим роком,  гастроентероколіти встановленої етіології – на 26%, в т. ч. ротавірусний ентерит – на  60%, вірусний гепатит А – у 3 рази (31 випадок проти 10).

Захворюваність  на всю групу гострих кишкових інфекцій збільшилася на 22%.

Хоч  ці показники залишаються нижчими від середньодержавних, кажуть медики, проте  є ризик виникнення спалахів та групових випадків цих захворювань.

Перевищення середньообласних показників захворюваності на гострі кишкові інфекції зареєстрували у Ківерцівському, Локачинському, Луцькому,  Ратнівському, Старовижівському  районах та Луцьку.

Медики вказують на загрозу виникнення спалахів, пов’язаних із неякісними харчовими  продуктами або порушеннями  протиепідемічного режиму.

Так, за останні 3 роки на Волині зареєстровано 16 таких спалахів, під час яких постраждало 240 осіб, з них 96 дітей. У тому числі  5 спалахів виникло в дитячих навчально-виховних  закладах   (постраждало 52 дітей), 7 – в закладах  громадського харчування, 4 – в побуті.

Медики наголошують, що підвищена температура навколишнього середовища  сприяє розмноженню та поширенню мікроорганізмів (бактерій та вірусів), які викликають захворювання  на кишкові інфекції. До організму людини  такі збудники потрапляють через  споживання заражених харчових продуктів, води, під час купання  у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Основними причинами виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне  недотримання  правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових  страв, вживання неякісних харчових продуктів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жителі прикордоння у парламенті: спростіть нам доступ до паїв!
Наступна новина У ЖК «Юпітер» офіційно відкрили перший будинок: як це було з висоти пташиного польоту. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини