Волиняни почали отримувати субсидії готівкою. ВІДЕО

Волиняни почали отримувати субсидії готівкою. ВІДЕО
Фото ілюстративне, джерело - ВВС

Волинянка Галина Юхимчук отримала субсидію на картку разом із пенсією.

Жінка каже, раніше разом із комунальними послугами у платіжці чітко прописували субсидію, нині – не може розібратися з цифрами, – йдеться у сюжеті UA:Волинь.

«Було набагато цікавіше і правильно, коли розписано там у квитанції, за що я плачу. Субсидія мінус те, те… Тут мені дали ці гроші, куди їх викинули чи кому вони пішли – чи за опалення, чи що інше. Я зовсім не можу зрозуміти», – бідкається пенсіонерка.

Хто не отримує пенсію, іде в банк оформити безплатну соціальну картку, на яку і будуть нараховувати субсидійні гроші.

«Людина може зекономити і використати кошти на щось інше – на опалення, на світло», – каже отримувачка субсидії Розалія Лихач.

«Ця система набагато краща і лояльна, бо реальні гроші, які ти можеш спочатку отримати, а вже потім віддати», – додає субсидіянтка Тетяна Савонік.

Монетизація субсидій у Луцьку розпочалася з першого березня, говорить про це виконувачка обо’язків директора департаменту соцполітики міської ради Тетяна Корецька. Вона каже, близько 23 тисяч лучан отримують субсидію.

Якщо субсидію оформили у 2019 році, то гроші надходитимуть на єдиний електронний рахунок. Звідти перераховуватимуться на оплату комунальних послуг.

 
Волиняни отримують соціальні картки для монетизованої субсидії.

Волиняни отримують соціальні картки для монетизованої субсидії. Пенсіонери одержуватимуть гроші на пенсійні кратки. Решті необхідно оформити в Ощадбанку бесплатну соціальну картку.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 12 March 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки волиняни відпочиватимуть на Великдень
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 13 березня
Останні новини
Схожі новини