Волиняни зможуть платити менше за операції на серці

Волиняни зможуть платити менше за операції на серці

В рамках субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» Світовий банк виділив кошти на модернізацію медичного закладу, закупівлю нового дороговартісного обладнання та розхідних матеріалів на десятки мільйонів доларів, інформує газета Волинь, передає Область.Онлайн.

Виділені кошти також потратять на ремонт ряду амбулаторій в регіонах, закупівлю сучасних апаратів. Через ряд причин у минулі роки робота трохи гальмувалася, але останнім часом все запрацювало знову. Так нещодавно Волинська обласна клінічна лікарня отримала дорого вартісне медичне обладнання.

Так, установка для інвазивних електрофізіологічних досліджень серця фірми «Сіменс», що коштує 153 тис доларів та рентгенопроникний операційний стіл дасть волинським лікарям змогу проводити оперативні втручання хворим, які мають складні порушення серцевого ритму.

Без зупинки кровообігу пацієнту будуть імплантувати кардіовертери-дефібрилятори та кардіостимулятори. Освітлення таких операцій буде здійснюватися лампами фірми «Дрегер», що є найкращим виробником медичного обладнання у світі.

До того ж хворі будуть безкоштовно отримувати оксигенератори та штучні клапани, що здешевить операції на серці майже на 2 тис євро.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На вихідних у Луцьку та області будуть дощі з грозами
Наступна новина Волинські волонтери допомагатимуть військовим на Сході
Останні новини
Схожі новини