Волинянин намагався тихцем ввезти в Україну навушники і годинники Apple

Волинянин намагався тихцем ввезти в Україну навушники і годинники Apple

На "Устилузі" митники викрили волинянина, який намагався тихцем, без декларування, ввезти техніку Apple орієнтовною вартістю 450 тисяч гривень. Через небажання платити податки під час ввезення комерційної партії товару в Україну, чоловік заплатить у бюджет ще й штраф. 

Як інформує Волинська митниця, коробки з навушниками та годинниками чоловік примостив у порожнинах мікроавтобуса, водієм якого він працює. Під час в'їзду волинянин обрав "зелений коридор".

Зазначимо, що початок проїзду транспортним засобом каналом, позначеним символами зеленого кольору ("зелений коридор") є декларуванням про те, що переміщувані через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження. Вибір цієї смуги є фактом, що має юридичне значення. А відповідно до ч. 2 статті 471 Митного кодексу недекларування товару громадянином тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

Відповідно до складеного протоколу про порушення митних правил незадекларований належним чином товар у волинянина тимчасово вилучили. Після проведення експертизи буде визначена точна вартість цих 206 одиниць техніки. І крім мита та ПДВ, які треба було нараховувати та сплачувати одразу, під час в"їзду в Україну "червоним коридором", чоловіку доведеться оплатити ще й 30 відсотків вартості цих товарів у вигляді штрафу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ківерцівська громада повідомила про загибель ще двох Захисників
Наступна новина На озері Пісочне неадекватні молодики жорстоко побили людей
Останні новини
Схожі новини