Волинянин підробив довідку про інвалідність, щоб виїхати за кордон

Волинянин підробив довідку про інвалідність, щоб виїхати за кордон

На Волині чоловік підробив довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та бланк посвідчення II групи інвалідності, що виїхати за кордон.

Про це стало відомо з вироку Любомльського районного суду Волинської області, – пише ВСН.

Чоловік призовного віку, який не має права перетину кордону у військовий час, з метою незаконного перетину державного кордону України у лютому 2023 року у квартирі, за місцем свого проживання, за допомогою персонального комп`ютера та принтера виготовив підроблену довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією на своє ім`я.

Повідомляють, що чоловік придбав на ринку у Києві підроблене посвідчення II групи інвалідності.

Зазначається, ухилянт також поставив на цьому бланку та виготовленій довідці підпис керівника структурного підрозділу і відтиски печаток та штампів, які придбав в інтернет-ресурсі.

Близько 10:10 години 15 лютого 2023 року під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску «Ягодин», з метою незаконного перетину державного кордону України, як підставу перетину кордону надав працівникам Державної прикордонної служби України підроблені документи посвідчення II групи інвалідності та довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією на своє ім`я, які відповідними установами не видавались та не посвідчувались.

Повідомили, що обвинувачений беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України та погоджується із встановленими досудовим розслідуванням обставинами.

Суд визнав винуватим чоловіка у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Суд призначив за ч. 1 ст. 358 КК України покарання  у вигляді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень, а також за ч. 4 ст. 358 КК України у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

 На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання чоловіку призначили штраф в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині під час пожежі загинула 85-річна пенсіонерка
Наступна новина У Горохові організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ
Останні новини
Схожі новини