Волинянин вирізьбив скрипку у кісточці вишні

Волинянин вирізьбив скрипку у кісточці вишні

Вісімдесятирічний Валентин Поліщук із селища Любешів створив колекцію дерев’яних мініатюр.

Чоловік має вдома понад тисячу експонатів, – розповідає Суспільне.

Серед різьблених виробів – мініатюрна скрипка у половині кісточки вишні, бочка, складена у скляній пляшці, дерев’яні букети у лампочці, різьблені розп’яття. Найтяжче, говорить майстер, було скласти бочку висотою орієнтовно 10 сантиметрів усередині пляшки з горлечком у два сантиметри. Цей виріб майстер виготовив у 70-х роках.

Мініатюрну скрипку, що вміщається у кісточці вишні, робив без жодних оптичних приладів. Для струн, каже, спочатку хотів використати волосся, але воно не підійшло, було заважким. Використав капронове волокно.

Різьблені скульптури Валентин Поліщук виготовляє змолоду. Наразі майстер - на пенсії. Зір не дозволяє працювати над мініатюрними роботами, але різьблення по дереву чоловік не полишає. Матеріалом для майбутніх виробів може бути поліно чи палка, що лежать у дворі. Працює з грабом, горіхом, березою, липою.

Раніше чоловік працював у санепідемстанції, вів гурток в училищі, 35 років очолював Любешівський комітет Товариства Червоного Хреста України. Натхнення для творчості черпає від природи, каже Валентин Поліщук.

Читати також: Волинянин подолав сто кілометрів на візку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ремонтують дорогу від Шацька до Любохин
Наступна новина У Луцьку незрячі скаржаться на погане озвучення в маршрутках
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні