Волинянин зі США подарував землякам понад 100 цінних книг

Волинянин зі США подарував землякам понад 100 цінних книг
Книги, які надійшли на Волинь зі США

До Волинської державніої обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки надійшов вантаж із 108 примірників цінної літератури, яку за свої кошти надіслало зі Сполучених Штатів Америки подружжя – Михайло Герець та Алла Легка-Герець.

Про це повідомили в Управлінні культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА.

Серед книжок – «Історія України-Руси» Михайла Грушевського в 10 томах (Нью-Йорк, 1954), «Твори» Івана Франка у 20 томах (Нью-Йорк, 1956), «Твори» Лесі Українки у 12 томах (Нью-Йорк, 1953), «Твори» Тараса Шевченка в 14 томах (Чикаго, 1962), «Словарь украинского язика» (Київ, 1907, репринтне видання 1958).

Високу наукову цінність складають також такі видання: Тревор-Ровпер Г. Р. «Останні дні Гітлера» (Авсбург, 1948), зарубіжні видання – Ліна Костенко «Поезії» (українське видавництво «Смолоскип» імені Василя Симоненка, 1969), «Обірвані струни: антологія поезії поляглих, розстріляних, замучених і засланих 1920-1945» (Нью-Йорк, 1955), «Історія української культури» Т.1 (Вінніпег, 1964), Січинський В. «Історія українського мистецтва» у 2 т. (Нью-Йорк, 1956).

На кожній книзі напис: «Дар обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки від Алли Кузьмівни Легкої-Герець, народженої в м. Гадяч, Полтавщина, та від Михайла Івановича Гереця, уродженця села Люб’язь на Волині. Залишили Україну в 1944 році, від 1950 року мешканці і громадяни США» (стиль оригіналу збережено).

Після опрацювання книги будуть зберігатися у вигляді окремої колекції у фонді рідкісної і цінної книги книгозбірні.

Читати також: У Луцьку зносять приміщення, де була профспілкова бібліотека

У бібліотеці висловлюють подяку за посередництво в одержанні книжок Андрієві Бондарчуку – члену Національної спілки письменників України, Почесному громадянину Волині, народному депутатові Верховної Ради України І-го демократичного  скликання (1990-1994). Саме він запропонував прийняти в фонд головної бібліотеки Волині частину особистої бібліотеки відомих діячів української діаспори, неодноразово спілкувався з меценатами телефоном та за допомогою електронної пошти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку запускають дві нові маршрутки до сіл Сапогове і Жабка
Наступна новина Вимоги до фасадів, реклами та парків. На покращення вигляду Луцька витратять 8,5 мільйона
Останні новини
Схожі новини