Волинянин зробив і передав музею військову техніку в мініатюрі

Волинянин зробив і передав музею військову техніку в мініатюрі

Ковельський моделіст Володимир Левкович нещодавно презентував для Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки діораму, що передає хроніку воєнних часів, а саме періоду Другої світової війни.

Як розповідає Суспільне, цю роботу волинянин створив орієнтовно сім-вісім років тому разом з учнями "Ковельської міської станції юних техніків", а історико-технічним стендовим моделюванням займається уже давно. До цього діораму, або як називає автор цю роботу – "сценку" – зберігав у себе вдома.

На макеті майстер розмістив бутафорські будівлі, фігурки людей, моделі військової техніки та ландшафти у зменшеному розмірі. За словвами Володимира Левковича, макет має об'ємну площину, тож його можна розглядати зі всіх сторін. Каже: розмістив збірні сценки, окремі з яких мають точну історичну прив'язку, тому схожі епізоди можна побачити на архівних фотографіях.

"Стоїть танк, торговець пропонує танкістам вино. Далі військовий з картою спілкується з місцевим жителем біля гаража, щоб зорієнтуватися, куди рухатися. Далі стоїть американський офіцер під ручку з француженкою, спілкуються. Потім – солдат, у якого перетягнута рука, наче говорить: "Дивіться, рухається якась техніка", – каже автор.

За словами ковельчанина, тут – військові та цивільні, британська й американська техніка – усе періоду Другої світової війни.

"На задньому дворі цивільні ремонтують трактор. Піхотинець, який чує гуркіт, біжить подивитися, що там сталося. Далі стоїть стара жінка, яка вийшла погодувати курей та гусей. Якщо брати всі ці сюжети по колу, то вони логічно пов'язані й сходяться один за одним", – зазначив моделіст.

Для створення такої діорами, каже Володимир Левкович, використовував підручні матеріали: дерево, пінопласт, клоччя, пісок і клейові суміші.

"Береться ножик, клей, шпаклівка, пензлик, фарба – і з військового стає цивільний. З пінопласту порізали на такі частинки, клеєм ПВА вмочили в пісок, пофарбували та вийшла цегла", – додав ковельчанин.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поховали громадянина Франції, який воював за Україну
Наступна новина Боляче згадувати про ці знущання, – медична сестра з Волині про 188 діб полону і пекло в Маріуполі
Останні новини
Схожі новини