Волинянина з туберкульозом судили за ухилення від мобілізації

Волинянина з туберкульозом судили за ухилення від мобілізації

Волинянина, у якого діагностували туберкульоз, судили за ухилення від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду, пише ІА Волинські Новини.

Як зазначено, 4 вересня 2023 року військово-лікарська комісія визнала придатним до військової служби Олександра К. Через кілька днів він мав з’явитися для відправлення у військову частину, але цього не зробив. Таким чином чоловік ухилився від військової служби під час мобілізації.

Обвинувачений повністю визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаявся. Підтвердив, що підстав для відстрочки від призову в нього немає.

Натомість суд врахував стан здоров’я волинянина, який мав туберкульоз, що підтверджено медичною документацією. Це знижує ступінь тяжкості злочину.

Олександра К. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України. Йому призначили покарання у вигляді обмеження волі на один рік. До вступу вироку в дію чоловіка залишили під цілодобовим домашнім арештом, тобто заборонили покидати фактичне місце проживання, а саме – медичний заклад.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинський волонтер відмовився йти воювати – і суд його позбавив волі. ВІДЕО
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Остання дорога воїна Володимира Скребньова з Нововолинська. ФОТО
Наступна новина Вийшов фільм про воїнів 3-го полку Сил спеціальних операцій. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні