Волинянка придбала у селі будинок для бездомних котів і собак

Волинянка придбала у селі будинок для бездомних котів і собак

Жителька Турійська Марина Шворак купила у селі Клюськ будинок для того, щоб там утримувати бездомних тварин. Наразі там знайшли прихисток 31 собака і 30 котів, серед них є тварини інваліди без кінцівок і їх потрібно лікувати.

Про приватний притулок для чотирилапих, який функціонує на волонтерських засадах, розповіла Антоніна Гут, пише Вісник. 

Будинок, на жаль, відключений від електропостачання, його обігрівають пічкою, яку допоміг зробити Борис Панчук. На ній також готують їжу для тварин. Купувати корм для тварин Марині Шворак постійно допомагає дочка Ольга, яка живе у Луцьку та волонтер з Ковеля Олександр Богданович. Але його все одно не завжди вистачає. Долучилися до цієї волонтерської спілки ще двоє мешканок Турійська, Яна Бадира та Віта Григорчук. Вони допомагають пані Марині доглядати та лікувати пухнастиків.

Ще одна важлива деталь, коти та собаки в притулку разом живуть мирно, також дружелюбно ставляться до курей і качок, які теж мешкають по сусідству.

Нещодавно до підтримки приватного притулку для тварин долучився благодійний фонд «Тризуб ЄС». Через польського друга Норберта Ванарського вони залучили до справи товариство InNeed з Любліна. Там погодилися допомогти з продуктами для тварин. Першу партія кормів вже передали Марині Шворак.

«Але є велике прохання до всіх небайдужих, які хочуть взяти у сім’ю котика або собачку, звертайтесь за телефоном 0994107620. Вони вас чекають, а хто має можливість допомогти подальшому функціонуванню цього приватного притулку для наших чотирилапих пухнастиків, передайте продукти або перерахуйте, будь ласка, доступну вам суму на особисту картку Шворак Марини Миколаївни в Ощадбанку за номером 5167 8020 0151 0129 . Всім дякую за людяність», – зазначила Антоніна Гут.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув старший солдат з волинського села Олександр Грисюк
Наступна новина У ДТП поблизу Луцька загинув 23-річний мотоцикліст
Останні новини
Схожі новини