Володимир Бондар спростував інформацію британців про причетність Україні до «лісової корупції»

Володимир Бондар спростував інформацію британців про причетність Україні до «лісової корупції»

Британська неурядова організація Earthsight опублікувала інформацію про причетність України як держави до «лісової корупції».

Депутат Волинської обласної ради, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар заявив, що такі висновки неправдиві.

Про це він розповів у інтерв’ю «Укрінформ».

«Я не можу погодитися з тим, що до корупції причетна держава. Абсолютно неправдиве твердження. У який спосіб? Невже держава видає якісь злочинні укази, постанови чи рішення, які спонукають до корупції? Якщо лунають звинувачення, то вони мають бути чіткими і мати конкретного адресата. У згаданому дослідженні я не зустрів конкретних звинувачень, вони загальні, розмиті й необґрунтовані. Цифри, що наведені там, м'яко кажучи, потребують серйозної корекції», - сказав Бондар.

Він додав, що автори дослідження ніколи не були в Україні й не стикалися з українськими реаліями, а свої висновки писали на основі інтернет-матеріалів.

«Я дивився список джерел: з більше 400 посилань переважають повідомлення преси чи інтернет-видань. І в самому тексті так званого дослідження дані щодо нелегального експорту навіть не відповідають даним на графіках, які в ньому опубліковані. Вони не зустрічалися ані зі мною, ані з представниками наших підприємств. Я так розумію, що вони не контактували з представниками офіційної лісівничої науки», - пояснив Володимир Бондар.

За його словами, дослідження британців послужило підставою для проведення декількох урядових засідань, оскільки спричинило міжнародний скандал.

«Це спричинило серйозний міжнародний скандал, бо висновки містили звинувачення всієї галузі. Не когось персонально, а всю галузь звинуватили в непрофесійності, в невмінні працювати.А ми ж маємо потужну лісівничу науку, історія якої – це сотні років. На чиї думки спираються автори в цих дослідженнях?» - сказав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин Сергій Корецький звільнився з посади гендиректора WOG
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 30 жовтня
Останні новини
Схожі новини