Володимир-Волинський на Волині найбільш дружній до батьків і малюків

Володимир-Волинський на Волині найбільш дружній до батьків і малюків

Володимир-Волинський посів перше місце у номінації «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)» в конкурсі, який Асоціація міст України оголосила серед громад-членів АМУ.

Конкурс «Міста, дружні до дитини» проводили у за двома номінаціями: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». У першій – подали на розгляд 59 проектів, у другій ‒ 81 зі всіх областей України.

Як зауважили в Асоціації міст України Всеукраїнський конкурс «Міста, дружні до дитини» тривав протягом січня-березня 2018-го.

Асоціація в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID проводить його, щоб зібрати кращі ідеї та існуючі практики створення середовищ, дружніх до дитини, впровадження кращого досвіду врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їхнього життя (особливо дітей, які потребують інклюзивної освіти, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбарʼєрний життєвий простір); поширення кращих ідей та практик серед громад України як таких, що рекомендовані та можуть бути впроваджені на локальному рівні.

Володимир-Волинська міська рада надіслала на конкурс практику «Володимир, дружній до батьків та малюків», яка й посіла перше місце у відповідній номінації.
Зі слів Оксани Сапіги, керівника проекту і директора володимир-волинського Фонду підтримки підприємництва «Бізнес-центр», Володимир-Волинський зацікавлений у створенні комфортного середовища для дітей, йдеться, зокрема про дитячі куточки, ігрові кімнати, меню для діток, стільчики для годування, столики для переповивання, пандуси у різних закладах та організаціях.

– Щоб заохотити володимир-волинський бізнес до створення комфортного середовища для батьків та їхніх малюків віком від 0 до 6 років, торік започаткували конкурс «Володимир, дружній до батьків та малюків», – розповідає пані Сапіга. – Участь ньому взяли 16 закладів – дві перукарні, по сім магазинів та закладів ресторанного обслуговування, де тепер можна побачити емблем «Тут піклуються про дітей». Після завершення конкурсу близько десяти закладів також вирішили створити комфортні умови для дітей та їхніх батьків. Такий захід плануємо провести й цьогоріч.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани просять нанести розмітку на всі дороги міста
Наступна новина На Волині збирають кошти бійцю, якого збила машина
Останні новини
Схожі новини