Волонтери з Волині сплели 21 тисячу метрів квадратних маскувальних сіток

Волонтери з Волині сплели 21 тисячу метрів квадратних маскувальних сіток

За понад рік від початку повномасштабного вторгнення осередок волонтерів «Патріотки» із села Боратин сплели 21 тисячу квадратних метрів маскувальних сіток для різних типів ландшафтів.

Про це розповів Суспільному волонтер Руслан Лопушан.

Сітки боратинські волонтерки почали плести від перших днів повномасштабної війни, їм допомагають місцеві школярі, студенти та жінки з Луцька.

Нині виконують чергове замовлення військових: плетуть 60 маскувальних сіток розміром п'ять на п'ять метрів.

«Наші воїни кажуть, що це не тільки фізичний захист, а й ніби оберіг, емоційний захист для кожного нашого воїна», – говорить волонтерка Оксана Бартків.

Долучається до плетення сіток волонтерка Олена Пасенко. Каже: взимку плели білі маскувальні сітки, нині тканину підбирають оливкового та коричневого кольорів. Жінка говорить, що не втомилася допомагати війську, надихає її на роботу зять, яки нині служить в Збройних силах України.

Рибальську сітку волонтери розділяють навпіл, потім її прикріплюють на рамці, розрізають клаптики тканини та вплітають, – описує процес створення сітки волонтерка Катерина Гольченко.

Найбільшою сітка, яку волонтери плели на замовлення військових, була розміром десять на десять метрів, – каже волонтерка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу Луцька автомобіль «швидкої» загруз на польовій дорозі
Наступна новина Волинян просять гідно зустріти полеглого захисника Олександра Косарєва
Останні новини
Схожі новини