Волонтери з Волині виробляють унікальні візки для евакуації поранених

Волонтери з Волині виробляють унікальні візки для евакуації поранених

Луцькі волонтери розробили і виготовили унікальні візки для евакуації поранених. Конструкція цих виробів компактна і має високу прохідність.

Про це повідомляє 5 канал.

Такий механізм допомагає швидше вивезти поранених воїнів із поля бою, а, отже, збільшити шанси на порятунок. Як вдосконалюють візки з урахуванням зміни погоди, дивіться у сюжеті «5 каналу» від волинських кореспондентів у випуску новин.

В одному з цехів кузні волонтери складають евакуаційні візки. Робітники зварюють раму. Конструкція евакуаційних візків – унікальна. Її розробили самі інженери-волонтери. Перевірили у роботі та вдосконалили виріб – врахували побажання бійців та медиків із передової.

Волонтери Віктор та Андрій розповідають: найголовніше було сконструювати візок із максимальною прохідністю. Щоб в умовах бездоріжжя на ньому можна було легко перевозити пораненого. Працюють волонтери щоденно. За тиждень можуть виготовити два десятки візків. Кажуть, запит від військових не зменшується, бо виріб – компактний і міцний.

«Він в БТР, в пікапі чи в швидкій взагалі мінімально займає місця. Це звичайне чорне залізо, труби полегшені, але надійні», – розповів волонтер Віктор Камець.

Узимку військові замовляли лижний варіант. Тож волонтери самотужки розробили конструкцію, в якій легко можна змінити колеса на лижі і навпаки.

«Ти не тягнеш в руках, а везеш на візку. А туди машини не доїжджають по 3-4 км і вони мусять це все сунути на руках. Для того і є цей візок. Я завжди кажу: краще ви будете возити БК, ніж вивозити поранених», – зауважив Віктор.

Волонтери кажуть: шукають гроші, бо хочуть значно розширити виробництво. Поки що всі витрати покривають самі та за рахунок донатів від друзів і знайомих.

«Поки ми тут, не на сході, максимально робимо, щоб хлопцям в окопах було більш комфортно, щоб вони були більш захищені і відчували нашу підтримку. Ми не на війні, але маємо чимось допомагати», – наголосив волонтер Андрій Хазанюк.

Свої вироби волонтери відвозять бійцям особисто. Майстри доправили на передову вже понад сотню евакуаційних візків.

Олег Ткачук, Луцьк, «5 канал»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща анонсувала посилені перевірки на кордоні з Україною
Наступна новина У Луцьк передали спецавтомобіль для перевезення осіб на кріслах колісних
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні