«Вони працюють майже цілодобово». На Волині тільки два вірусологи роблять ПЛР-тести

«Вони працюють майже цілодобово». На Волині тільки два вірусологи роблять ПЛР-тести

У Волинській області є лише два вірусологи, що здійснюють ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію.

Про це йшлося у середу, 3 червня, під час брифінгу в ОДА, пише ВолиньPost.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що в області ПЛР-тестування проводять пацієнтам, що підлягають плановій госпіталізації, мають підозру на коронавірусну інфекцію, пневмонії, а також працівникам лабораторій.

В області є лише одна лабораторія, де проводять тестування шляхом полімеразно-ланцюгової реакції – вірусологічна лабораторія Волинського обласного лабораторного центру. Дослідження триває в межах доби, однак через велику кількість підозр та категорій, що підлягають тестуванню, результати затримуються.

До того ж, за словами Янко, у Волинській області працюють лише два вірусологи.

«Звичайно, що працюють вони в режимі надзвичайної ситуації практично цілодобово уже протягом трьох місяців і роблять все можливе, щоб ці дослідження якомога швидше були проведені», - відзначила санітарний лікар.

За її словами, області виділили кошти із держбюджету на нове обладнання для того, аби пришвидшити лабораторні дослідження.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У МОЗ розповіли, чи можуть знову посилити карантин
Наступна новина У Луцьку зафіксували 9 нових випадків коронавірусу
Останні новини
Схожі новини