«Ворожі сили скористалися бажанням Михаїла стати предстоятелем ПЦУ», - Філарет

«Ворожі сили скористалися бажанням Михаїла стати предстоятелем ПЦУ», - Філарет
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Патріарх Філарет пояснив, чому митрополит Луцький та Волинський Михаїл зняв свою кандидатуру під час обрання предстоятеля Православної церкви України. 

Про це він повідомив у інтерв’ю ТСН

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся собор, під час якого створили Православну церкву України. Митрополит Михаїл був одним з кандидатів на предстоятеля нової структури. Однак він зняв свою кандидатуру на користь митрополита Єпіфанія.

«Не хотів би розкривати всю глибину, але ворожі сили просто скористались бажанням митрополита Михаїла бути предстоятелем Української церкви. Якби не ті сили, які його підтримали, то він би не висував свою кандидатуру. Не хочу називати ці «сили», щоб не розводити чвар, бо треба будувати єдність української церкви», – сказав Філарет. 

«Я багатьом кажу, що зараз – це перемога лише під Сталінградом, а потім ще буде Курська дуга, Київ, Дніпро, ще багато боїв, а потім вже Берлін», – додав він. 

Патріарх також пояснив, чому хотів, аби предстоятелем нової церкви став Епіфаній. 

«Я його висунув і боровся за його кандидатуру, бо з усього молодого єпископату я бачу його як найбільш гідного бути предстоятелем Української православної церкви», – сказав Філарет. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни знялися у ток-шоу на «Інтері»
Наступна новина Перехід в ПЦУ у Брониці: прихильники нової церкви змінили замки та обрали нового старосту
Останні новини
Схожі новини