Восени в Україну прийде COVID-21, і колективний імунітет не допоможе, – лікарка

Восени в Україну прийде COVID-21, і колективний імунітет не допоможе, – лікарка

На Україну восени цього року на країну чекає новий штам коронавірусу – COVID-21. Колективний імунітет, що сформується в суспільстві до COVID-19, не діятиме проти нього.

Так вважає заслужена лікарка України Ольга Богомолець, інформує obozrevatel.com.

«Восени ми будемо бачити COVID-21. Будуть нові штами коронавірусу, вони будуть більш агресивними, більш розумними, будуть викликати більше ускладнень», – сказала вона.

За її словами, спалах коронавірусу в Індії викликав саме новий штам.

«Ми бачимо, що сьогодні відбувається в Індії, яка начебто пройшла першу хвилю більш-менш спокійно. А відбувається там уже не COVID-19, а COVID-21», – вважає лікарка.

Медикиня зауважила, що у випадку з COVID-21 навряд чи можна розраховувати на колективний імунітет, набутий від COVID-19.

«Я також розраховую на колективний імунітет, але віруси будуть модифікуватися. І колективний імунітет, який утвориться від COVID-19, не буде працювати на COVID-21, тому що він вже зовсім інший. Виникають нові штами, вірус стає сильнішим, мудрішим, розумнішим», – пояснила лікарка.

Водночас Богомолець спрогнозувала, що у світі будуть з’являтися і «розумніші» вакцини від коронавірусу, вакцини нової генерації.

За її словами, подолання епідемії можливе за умови, якщо працюватиме певна система: «Повинна бути система – вакцинація, комплекс санітарно-епідемічних заходів, центральна влада з чіткими рекомендаціями і наша відповідальність».

Нагадаємо, в Україні від початку пандемії уже зареєстрували 2 085 938 випадків коронавірусу. При цьому 1 681 815 людей одужало, 44 750 – померло.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Шацьку відкрили новозбудований храм ПЦУ
Наступна новина На трасі Луцьк-Львів обвалився міст. Дорогу тимчасово закрили
Останні новини
Схожі новини