Воював з росією в Грузії, а згодом – в Україні: історія воїна волинської «сотки» на псевдо «Гурген»

Воював з росією в Грузії, а згодом – в Україні: історія воїна волинської «сотки» на псевдо «Гурген»

Гіоргі Кірія на псевдо «Гурген» народився і виріс у Грузії. У 2008-му, коли війська рф почали наступ на Тбілісі, 18-річний Гіоргі бився за свободу своєї Батьківщини у лавах Збройних Сил Грузії. Згодом, приїхавши погостювати до дядька в Україну, грузин зустрів чарівну волинянку. Невдовзі Гіоргі та Інна стали подружжям – у серпні їхньому сину Артему вже виповниться шість років…

Вранці 24 лютого 2022 року чоловік одним із перших прийшов під стіни ТЦК. І (попри те, що на той момент ще не мав паспорта громадянина України!) мобілізувався до лав Збройних Сил України, пишуть у 100-й бригаді. 

Служив на посаді старшого стрільця у 3 механізованій роті 2 механізованого батальйону 100 омбр. Наприкінці квітня 2024 року Гіоргі на Покровському напрямку одержав важке поранення, внаслідок якого втратив ногу…

…Відтоді минуло три місяці. Завдяки власній мужності та наполегливості, а також всеосяжній підтримці коханої дружини, «Гурген» вже став на протез:

– Я продовжую бути бійцем своєї бригади. Мрію якнайшвидше одужати і повернутися до строю, до своїх побратимів. Впевнений, що зможу бути корисним. І ні на мить не сумніваюся, що Перемога буде за нами!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громаді на Волині виділили 2,5 млн грн на підтримку ЗСУ
Наступна новина Для молодших побратимів на «нулі» був за батька: спомин про захисника з Волині Сергія Зімича
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні