Вперше в Україні розгорнуть мобільний шпиталь для лікування хворих на COVID-19

Вперше в Україні розгорнуть мобільний шпиталь для лікування хворих на COVID-19

Вперше в Україні розгорнуть мобільний шпиталь для хворих на COVID-19 – на базі Богородчанської лікарні Івано-Франківщини.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, посилаючись на рішення комісії з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області, пише Українська правда.

«В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на COVID-19. Відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області. 

Комісія вирішила з 22 лютого заборонити масові, розважальні, релігійні заходи, роботу закладів громадського харчування, додати 600 ліжко-місць для лікування хворих на коронавірус, розгорнути тимчасовий шпиталь на 250 місць на базі Богородчанської лікарні, визначити маршрути госпіталізації до лікарень сусідніх областей», – зазначив Радуцький. 

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, мова йде про мобільний госпіталь ДСНС на базі Богородчанської лікарні.

В Івано-Франківській ОДА зазначають, що розгортання додаткових ліжок заплановане також у Лисецькій, Верховинській та Заболотівській лікарнях. 

Завантаженість ліжок у деяких лікарнях області сягає 100%. Щоденно туди доправляють 80-120 пацієнтів. Зокрема, як зазначається, Яремчанська, Солотвинська та Косівська лікарні працюють «на межі власних можливостей».

За останню добу в Івано-Франківській області виявили 799 випадків коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили у понад 6 тисяч українців
Наступна новина За рік на Волині до газових мереж приєднали майже 400 нових об’єктів
Останні новини
Схожі новини