Вулицями Луцька пройшла Хресна хода з іконою святих Жінок Мироносиць. ФОТО

Вулицями Луцька пройшла Хресна хода з іконою святих Жінок Мироносиць. ФОТО

22 квітня, недільного дня, коли Православна Церква вшановує пам’ять святих рівноапостольних Жінок Мироносиць, вулицями міста Луцька відбулась Хресна хода з іконою на честь цих святих.

Дійство очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, – йдеться на сайті 

У супроводі десятків священнослужителів та тисяч віруючих людей ікона на честь святих Жінок Мироносиць, написана на святій горі Афон, була пронесена від Свято-Покровського храму у Старому місті до тимчасового приміщення Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської у мікрорайоні «33-й квартал».

Нагадаємо, У Луцьку зустріли святиню з Афону.

Загальна відстань, яку пройшли хрестоходці з іконою святих Жінок Мироносиць, склала близько 6 кілометрів. Увесь шлях духовенство та віряни молились та співали Пасхальні богослужбові піснеспіви.

Дійшовши до Театрального майдану у центрі Луцька, молільники зупинились перед пам’ятним стендом Героїв Небесної Сотні, де звершили заупокійну молитву за спочилих.

Дійшовши до Кафедрального собору, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звернувся до духовенства і віруючих людей, подякувавши їм за подвиг молитви та прояв віри в часі Хресної ходи.

Окремо архієрей привітав усіх представниць жіночої статі, для яких цей день є особливим. Опісля цього кожен мав змогу звернутись з молитвами до святих рівноапостольних Жінок Мироносиць перед іконою, яка відтепер постійно перебуватиме у храмі Всіх Святих Землі Волинської.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білорусь, Німеччина, Росія: звідки волиняни завозять товари. ВІДЕО
Наступна новина Погасивши зарплатні борги, волинські підприємці поповнили обласний бюджет майже на 9 мільйонів
Останні новини
Схожі новини