«Вважаємо, що це було халатне відношення лікарів», - родичі померлого з COVID-19 волинянина

«Вважаємо, що це було халатне відношення лікарів», - родичі померлого з COVID-19 волинянина
Фото Олени Лівіцької

Другий померлий хворий на коронавірус у Нововолинську, 75-річний чоловік, лежав у терапії Нововолинської центральної лікарні через щорічне лікування професійного шахтарського захворювання.

Рідні й подумати не могли, що він зможе інфікуватися COVID-19 та вважають, що медики допустили халатність. Також, переконують, що ниркової недостатності у нього не було, пише БУГ.

Нагадаємо, опівдні на офіційному сайті міста повідомили: “Надійшла сумна звістка. Маємо ще один летальний випадок. Чоловік, який лікувався у Волинській обласній клінічній лікарні і кілька днів був у важкому стані, помер”. У той же час на онлайн брифінгу заступник голови Волинської ОДА Тетяна Щербак повідомила про смертельний випадок, сказавши: “Чоловік вже був знятий з апарату ШВЛ, але через ниркову недостатність помер, 1944 року народження”.

Згодом на сайті міста додали, що померлому чоловіку було 75 років. Спочатку він лежав у сусідній палаті терапевтичного відділення Нововолинської ЦМЛ, де перебував перший померлий від коронавірусу нововолинець.  

Із журналістами БУГу зв’язалися родичі померлого. Їх обурила інформація, що чоловік помер через ниркову недостатність. Також вони вважають, що лікарі халатно віднеслися до хворих в період пандеміїї коронавірусу. До слова, дружина померлого нововолинця також хворіє на COVID-19 і знаходиться зараз в інфекційному відділенні Нововолинської лікарні.

Покійний пан Тарас був шахтарем і щороку проходив профілактичне лікування професійного захворювання, розповідають рідні. Мав, як і більшість гірників, легеневу хворобу – силікоз.

“В нього, крім легень, не було інших хвороб. А тут приписують якусь ниркову недостатність. Можливо, це пов’язано з виплатами, які дають після смерті родичам померлого від професійного захворювання шахтаря”, – зазначають родичі.

Розповідають, що лягав чоловік у терапію 6-го квітня. А вже за чотири дні його відправили на самоізоляцію додому.

“Вважаємо, що було халатне відношення лікарні. Лягав туди щороку і цього разу й мови не було, що може заразитися коронавірусом. Коли дізналися, що є інфікований, всіх відправили додому… Щоб заражали свої сім’ї. Вдома через чотири дні піднялася температура і його забрали в інфекційне відділення”, – говорять рідні.

У Луцьк покійного пана Тараса перевезли 16-го квітня. Родичі зазначають, що йому ставало легше і лікарі говорили, що йде на поправку. Час від часу відключали від апарату ШВЛ, щоб сам дихав.

На жаль, 75-річний чоловік 24-го квітня помер в обласній клінічній лікарні в Боголюбах. Його дружина з коронавірусною інфекцію лежить в інфекції НЦМЛ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На в'їздах до Старої Вижівки встановили карантинні пункти
Наступна новина Канадські лікарі допоможуть 5-річному волинянину стати на ноги
Останні новини
Схожі новини