Вже завтра на дорогах запрацює «фантомний патруль». Розказуємо детально

Вже завтра на дорогах запрацює «фантомний патруль». Розказуємо детально

Завтра, 25 січня, о 8:00 на дороги виїжджають «фантомні патрулі». Йдеться про автомобілі Skoda Kodiaq, на яких патрулюватиме поліція, але автівки не будуть мати розпізнавальних знаків поліції. Втім, надалі марки та моделі авто не будуть називати, бо це суперечить концепції використання таких комплексів.

Про це на своїй сторінці розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. 

Як фіксують адміністративне правопорушення?

Ці авто оснащені системами контролю швидкості рухомих транспортних засобів, які вимірюють швидкість, як під час руху самого фантому, так і коли фантом стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних.

Після чого метадані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка відповідні метадані опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності, в такому випадку, притягується власник авто або належний користувач.

Читайте також: У Луцьку на проспекті Перемоги зіткнулися три легковики

Майже всі правопорушення швидкісного режиму будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника.

Також Білошицький зазначає, що фіксуватимуть порушення ПДР не лише в автоматичному режимі.

«Не в автоматичному режимі фіксація порушень ПДР здійснюватиметься спецавтомобілем за допомогою двох відеокамер, якими оснащений автомобіль. Вони мають здатність фіксувати порушення ПДР, що відбуваються попереду та позаду службового авто. Як правило, це буде відбуватися досить рідко і стосуватиметься лише найзухваліших і найнебезпечніших для учасників дорожнього руху порушень ПДР, які будуть помічати інспектори під час патрулювання фантому. Наприклад, проїзд на червоне світло чи перетин подвійної суцільної, де це дійсно могло призвести до надсерйозних наслідків», – йдеться у дописі.

Як будуть притягувати до відповідальності водіїв?

У "фантомі" патрулюють інспектори. Вони будуть зупиняти автомобілі порушників та розглядати справи про адмінправопорушення. Притягуватись до відповідальності в такому випадку будуть водії авто, яких зупинили.

До слова, цього року заплановано закупити 30 таких спецавтомобілів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньгаз» закликає укладати договори на техобслуговування мереж
Наступна новина Лучани вже почали купувати ліки в аптеках за «ковідну тисячу»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні