«Я не можу сказати, що це не моя війна, бо я втратив тут друзів», – британець, який боронить Україну

«Я не можу сказати, що це не моя війна, бо я втратив тут друзів», – британець, який боронить Україну

Військовий з Британії Мюррей – командир групи Міжнародного легіону ГУР МО України. З 2022 року він боронить Україну в складі іноземних добровольців. Після служби в американській армії він приєднався до легіону, а нещодавно отримав українське громадянство та продовжує воювати разом із міжнародними бійцями та українцями.

Свою історію він розповів в інтерв’ю Дженні Клочко для YouTube-каналу “Ukrainian Jenny meets…”, передає ГУР. 

Мюррей родом з Британії, у дитинстві його сім’я переїхала до США, він виріс на західному узбережжі у штаті Вашингтон. Служив в американській армії, брав участь в операції на території Афганістану.

У 2022-му він прибув до України, виконував гуманітарну роботу, працював як військовий інструктор, а згодом приєднався до Міжнародного легіону ГУР як воїн.

Зараз Мюррей  ― лідер групи із близько 20 легіонерів. Серед них ― американці, британці, французи, добровольці з Південної Америки, а також українці.

“У наших лавах чимало українців. Ми не могли б виконувати свою роботу без них. Українці розуміють систему, бо виросли в ній. Дехто з них має багаторічну військову кар’єру, тож вони розуміють, як все працює. Я знаю, як влаштована західна армія, але не розумію усіх найдрібніших деталей і тонкощів, які існують в українській армії”, ― розповів воїн.

Під час повномасштабної війни з росією Мюррей брав участь у багатьох бойових операціях на сході та півдні України.

“Я не можу сказати, що це не моя війна, бо я втратив тут друзів”, ― пояснив легіонер.

Нещодавно Мюррей отримав паспорт громадянина України. Вчить українську мову. У цьому процесі допомагає його дівчина ― українка родом з Херсона.

“Я не зміг би без неї. Вона допомагає мені вивчити стільки всього. Навчає мене сленгу та іншим речам. Каже мені: “Так, ти можеш так  говорити, але звучатимеш, ніби 70-річна бабуся або так, ніби ти читаєш з туристичного путівника [...] ”, ― розказав розвідник.

У майбутньому він хоче залишитись в Україні та продовжувати військову службу.

“Звісно, думаю про життя після війни, але зараз я б сказав, що я більше схожий на людину, яка живе нинішнім моментом, досить сконцентровану на сьогоденні. Я не думаю занадто далеко наперед. Але я маю багато планів, ми з дівчиною хочемо отримати землю, і я хотів би займатись тренуванням для військових, розвивати це. Навіть після перемоги я хочу продовжити службу в Україні”, ― сказав Мюррей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ніколи не розповідав про службу, але пишався, що захищає Україну». Історія полеглого Героя з Волині
Наступна новина Луцьк провів в останню дорогу Героя. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні