«Я приїжджаю в тюрму, виступаю перед бажаючими і відчуваю себе Пригожиним», – комбат 3-ої штурмової

«Я приїжджаю в тюрму, виступаю перед бажаючими і відчуваю себе Пригожиним», – комбат 3-ої штурмової

Процес мобілізації ув'язнених викликає дуже багато суперечностей у суспільстві, зокрема й у військовому середовищі. Своєю думкою щодо цього поділився командир Дмитро Кухарчук, який нині займається рекрутингом ув'язнених до Третьої штурмової бригади.

Про це йдеться в інтерв’ю Української правди

«Будуть самовільні залишення частини, 100% будуть. Наприклад, в Азербайджані відбувалося щось подібне з ув'язненими. Там випустили усіх охочих, дали їм по автомату, по 3–4 магазини, і сказали через три дні прибути в певну точку. 80% прибуло, 20% пішли в СЗЧ. І тут так само буде.  Наскільки б ретельно я не намагався спілкуватися з людьми, я розумію, що буде відсоток нещирих. Хто просто хоче вийти з в'язниці таким чином і втекти. Це правда. 

Але в нашому відсталому пострадянському суспільстві є дуже велика частина людей у в'язницях, які не мали би там сидіти. І є дуже велика частина людей у цивільному житті, які мали б сидіти у в'язниці», – каже комбат. 

Також Кухарчук розповів про особливості співбесід у тюрмах.

«Я приїжджаю в тюрму, виступаю перед бажаючими. Відчуваю себе Пригожиним... Слова трошки інші, але, по суті, десь так воно і виглядає...

І потім із кожним бажаючим я проводжу особисту співбесіду. Дізнаюся про його стан здоров'я, за що він сидить. Дізнаюся про його мотивацію воювати. І потім на підставі цих всіх факторів я даю йому можливість заповнити анкету», – зазначив військовий. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Три роки розлуки: на «Ягодині» військовий зустрів 16-річного брата, якого проти волі вивезли до рф
Наступна новина Воєнні злочинці рф: ГУР ідентифікувало убивць чотирьох українських військовополонених
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні