«Я витяг ікону та почав молитися. Снаряд приземлився в метрі»: історія 25-річного воїна з Волині

«Я витяг ікону та почав молитися. Снаряд приземлився в метрі»: історія 25-річного воїна з Волині

У Львові в Національному реабілітаційному центрі "Незламні" проходить реабілітацію 25-річний волинянин, якому осколки снаряда посікли все тіло та пошкодили ногу.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова, передає Суспільне

Олексій Назарчук — 25-річний захисник з Волині. На війні хлопець з 18 років — ще з часів АТО. А від початку повномасштабного вторгнення до Олексія доєдналися всі чоловіки з його родини: батько та четверо дядьків. Разом вони несли службу у 100-й окремій бригаді ТрО та брали участь у боях на Донеччині.

Поранення Олексій отримав на початку цієї зими.

“Ми сиділи в будівлі та спостерігали через тепловізор за росіянами. Раптом почув, що щось летить прямо в нас. Ховатися було ніде. Я витяг з кишені ікону та почав молитися. Снаряд приземлився в метрі від мене. Уламки посікли все тіло, а особливо ногу”, — пригадує військовий.

Медикам вдалося зберегти Олексієві ногу, адже уламки, дивом, не зачепили кістку, але поранення все одно серйозне. Сильно пошкоджені м'які тканини, судини, м'язи та сухожилля. Позаду в пораненого захисника три шпиталі в різних куточках України. Після загоєння ран Олексія скерували на реабілітацію до Львова, у Центр "Незламні".

“Дуже хотів саме у цей Центр, бо впевнений, що тут мене поставлять на ноги. До цього дивився фотографії, як хлопці успішно реабілітуються з надважкими пораненнями та на що здатні спеціалісти клініки. Тому хотів саме сюди”, – говорить Олексій.

З першого дня перебування у Центрі із захисником почали займатися фізичні терапевти. Спершу — просто на лікарняному ліжку. Спеціалісти кажуть, що Олексій не зважає на біль та труднощі і докладає максимум зусиль до свого відновлення. Вже є перші успіхи. Воїн почав потрохи ставати на стопу.

Мотивує Олексія на шляху до одужання бажання повернутися до побратимів і разом продовжити боротьбу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як на Волині за місяць змінились ціни на продукти
Наступна новина «Я хотіла пригорнути свого сина, але обійняла лише домовину»: спогади матері про сина Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні