Як луцькі депутати, школярі і студенти прибирали «Дубовий гай»

Як луцькі депутати, школярі і студенти прибирали «Дубовий гай»
Під час толоки у сквері «Дубовий гай»

У сквері «Дубовий гай», що у Луцьку в мікрорайоні ЛПЗ, організували традиційне прибирання зеленої зони.

Про це повідомили у міській раді, що є ініціатором проведення толоки.

Нагадаємо, що проєкт реконструкції скверу увійшов у число переможців у конкурсі громадських ініціатив. Тож у 2020 році близько 250 тис. грн з міського бюджету буде спрямовано на облаштування «Дубового гаю»: встановлення ліхтарів з LED-освітленням, вимощення бруківкою пішохідних доріжок.

До початку проведення ремонтних робіт сквер повинен бути у належному вигляді. До прибирання долучилися депутати Євген Ткачук, Микола Романюк, представники відділу екології, КП «Парки і сквери міста Луцька», студентська та учнівська молодь.

Як розповів депутат Євген Ткачук, толоки у цьому сквері проводяться вже майже 10 років. Наступного року, завдяки перемозі у конкурсі громадських ініціатив, тут повинні провести реконструкцію з максимальним збереженням зелених насаджень, адже це ботанічна пам’ятка природи місцевого значення.

Окрім доріжок із бруківки та сучасного LED- освітлення, у планах –  встановлення камер відеоспостереження, а також розчищення русла річки Жидувка, що протікає на території парку.

 
У Луцькому парку «Дубовий гай» толока

У Луцькому парку «Дубовий гай» толока. У Луцьку школярі та комунальники влаштували толоку у парку «Дубовий гай», що в районі ЛПЗ. Заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета каже – на прибирання прийшло більше 200 людей. Учасники толоки прибирають територію ботанічної пам'ятки природи місцевого значення «Дубовий гай» та водоохоронної зони річки Жидувка. Зі слів еколога Олега Гелети, - загальна площа, де прибирають, - 15 гектарів.

Posted by UA: Волинь on Friday, 15 November 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк став 23 містом в Україні, в якому можна оплатити проїзд QR-кодом
Наступна новина Знайшли кликуна, якого вкрали з Театрального майдану Луцька
Останні новини
Схожі новини