Дитячий майданчик, бруківка, відеонагляд. Що зроблять у луцькому парку «Дубовий гай»

Дитячий майданчик, бруківка, відеонагляд. Що зроблять у луцькому парку «Дубовий гай»

У Луцьку розробили концепцію розвитку парку «Дубовий гай», що в районі ЛПЗ. Тут планують викласти доріжки бруківкою, встановити освітлення та відеоспостереження, облаштувати дитячий майданчик.

Про це стало відомо під час представлення проєкту мешканцям мікрорайону, повідомили у міській раді.

За словами радника міського голови Ігоря Поліщука, нині оголошено тендерну процедуру на визначення виконавця робіт.

Переможця визначать за півтора тижня. Кошторисна вартість робіт орієнтовно 1,6 мільйона гривень. Їх планують завершити до кінця вересня цього року.

Посадовець розповів, що у парку буде вимощено бруківкою доріжки, встановлено лавочки, смітники та зроблено освітлення, влаштовано дитячий майданчик. Крім того, встановлять відеоспостереження.

Реконструкцію парку проводитимуть за кошти Бюджету участі, адже проєкт щодо оновлення парку отримав підтримку лучан, і 250 тисяч гривень буде спрямовано на це з бюджету.

Також зі своїх депутатських фондів 50 тисяч гривень виділив Ігор Поліщук, 30 тисяч – заступник міського голови Костянтин Петрочук, 70 тисяч – депутат Євгеній Ткачук. Решту коштів виділять з міського бюджету.

 

Реконструкція скверу в районі підшипникового заводу(12.08.2020). Ботанічну пам'ятку природи місцевого значення «Дубовий гай» площею в один гектар створили ще 1993 року, аби зберегти насадження дуба у цій житловій зоні, а тому і виникла «народна» назва – «Дубки».Втім, з роками ця єдина у віддаленому мікрорайоні нашого міста зелена зона так і не стала місцем масового відпочинку лучан. Отож, аби мешканці району підшипникового заводу мали комфортну зону відпочинку уже найближчим часом розпочнеться реконструкція скверу “Дубовий гай”. Тут планують облаштувати пішохідні доріжки, виклавши їх новенькою бруківкою, встановити лавки та смітники, обладнання для дитячих майданчиків, а ще - 12 світильників та відеокамери, аби ця зелена зона була не лише комфортною, а й безпечною.

Posted by Луцька міська рада on Wednesday, 12 August 2020


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Веслувальниця з Волині виборола 7 медалей на чемпіонаті України
Наступна новина Коронавірус в Україні: майже півтори тисячі нових заражених
Останні новини
Схожі новини